Унікальний чемпіонат у Харкові: бодібілдери зі світовою славою та атлети-інваліди (ФОТО)

03.06.2013 06:00 Спорт
фото Бориса Бреславця фото Бориса Бреславця
Спортсмени з 32 країн світу підкорили серця харків'ян на першому в історії України відкритому чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу серед аматорів.

1 червня 2013 в харківському кіно-концертному залі «Україна» відбулася знакова для харківського і українського спорту подія - вперше наша країна приймала у себе чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу.

Понад 300 учасників з країн СНД, Європейського Союзу, а також Індії, Ірану, Пакистану та Сирії змагалися між собою за звання чемпіона.


Змагання пройшли в 33 категоріях бодібілдингу та фітнесу, участь в яких взяли атлети різного віку. Найменшій спортсменці, яка виступала в категорії кід-фітнес, було всього шість років, а найстаршому - триразовому чемпіонові світу і чемпіону Європи, ветерану бодібілдингу України Василю Беспаленко - 65.


Протягом усього дня судді проводили конкурсний відбір, в результаті якого у фінал вийшло близько 70 яскравих і гідних атлетів, яких і побачив харківський глядач.

Варто зазначити, що до фінальної частини турніру, незважаючи на величезну конкуренцію, змогли пробитися і харківські спортсмени, більшість з яких виступали в категорії фітнес і модельний фітнес. При цьому вони не тільки яскраво себе проявили, а й принесли Харківщині золоті медалі чемпіонату Європи. Серед жінок до 21 року перемогу здобула Вікторії Лебединська, серед юнаків до 15 років чемпіоном став Віталій Лебединський, серед юнаків до 18 років - Олексій Шляпцев, серед чоловіків старше 21 року - Євген Надєждін.


Вибух емоцій викликав у харків'ян виступ спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. У чемпіонаті взяв участь світова зірка серед атлетів-інвалідів француз Мікаель Лаувел.

Відсутність однієї руки ніяк не заважає спортсмену підтримувати своє тіло у гарній атлетичної формі, якої можна тільки позаздрити, а його харизма назавжди підкорила харківську публіку, яка не переставала аплодувати атлету під час його виступу та нагородження.

Варто зазначити, що вперше в історії Всесвітньої федерації культуризму та фітнесу серед атлетів-інвалідів були розіграні абсолютні чемпіонські звання. Одне з них і завоював французький гість.

Крім того, абсолютним чемпіоном Європи серед інвалідів-колясочників став атлет з Ізюму Олександр Голуб.

Підкорився харків'янам титул абсолютного чемпіона і в категорії ветерани. Заслужений майстер спорту України, неодноразовий чемпіон світу та Європи з бодібілдингу з Чугуєва Сергій Котунов на своєму прикладі не тільки показав, яким має бути тіло справжнього чоловіка в 52 роки, а й порадував публіку своїм яскравим гумористичним виступом.

А тим часом атлети з усього світу демонстрували публіці красу своїх тіл. Серед чоловіків яскраво виступили представники азіатських країн - Ірану та Індії, але головний трофей все ж дістався слов'янам. Абсолютним чемпіоном у бодібілдингу серед чоловіків став росіянин Олександр Гренадеров.

А найбільший захват публіки, особливо її чоловічої половини, викликав виступ жінок. Родзинкою турніру стала категорія «бікіні», в якій вісім атлеток продемонстрували красу і витонченість свого тіла.

Борис Бреславець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта