Харків'янка Анна Ушеніна готується до змагань у Китаї

13.02.2013 10:39 Спорт
http://glavnoe.ua http://glavnoe.ua
Шахістка захищатиме свій титул восени.


Кількість спортивних заходів, що пройшла у регіоні минулого року побила всі рекорди. Тільки за наказами Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту пройшло більше 1100 заходів, 167 з них — міжнародного рівня. За підсумками року визначили, яке місто в обласного значення в регіоні найспортивніше. Лідерство поділили міста Ізюм та Лозова. Другого місця не визначили, а от третім став Куп'янськ. Серед районів найкращим виявився Близнюківський, на другому місці - Балаклійський, третій — Сахновщинський.

- Ми розглядали такі показники, як охоплення дітей від шести до 18 років, кількість спортивних споруд з розрахунку на десять тисяч населення, бюджетне фінансування, кількість кадрів тощо, - розповів 12 лютого під час прес-конференції директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Порадували досягнення харківських спортсменів, що виступали на міжнародних змаганнях. Минулого року вони завоювали аж 360 медалей (в 2011 р.- 353 медалі, у 2010 р — 312). Звання майстра спорту отримав 201 спортсмен, майстра спорту України міжнародного класу - 25, заслуженого майстра спорту - чотири.

-Окремо хочу відзначити досягнення харківської шахістки Анни Ушеніної. Вперше за всю історію Незалежності України наша шахістка стала чемпіонкою світу. Зараз вона вже повністю в навчально-тренувальному процесі - готується до захисту свого титулу в Китаї в жовтні-листопаді цього року, - повідомив Дмитро Перепелиця.

За його словами, за результатами останніх трьох років наш регіон займає друге місце в Україні по олімпійським та неолімпійським видам спорту. Школа вищої спортивної майстерності та інваспорт упевнено посідають перші місця.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта