Ветерани футболу провели матч під Харковом (ФОТО)

19.10.2012 13:04 Спорт
Фото відділу з питань фізичної культури та спорту Красноградської РДА Фото відділу з питань фізичної культури та спорту Красноградської РДА
У Краснограді на стадіоні «Ювілейний» відбулося свято на честь ветеранів футболу,

 яке завершилося матчем між цими досвідченими майстрами й діючим складом місцевого клубу «Факел».

Свято зібрало близько 50 ветеранів «Факела», дехто з них відстоював честь Красноградського району понад 50 років тому. Найстаршому з футболістів, які були присутні на святі, вже виповнилося 87. Це Іван Дугар, він захищав кольори команди «Мукомол» ще в сорокових роках минулого століття.


Його команда неодноразово міняла назву: стартувала в першості Харківської області в липні 1955-го під назвою «Спартак»; потім, наприкінці шістдесятих, – «Колос»; згодом її було перейменовано у «Факел». Цю назву красноградська команда зберегла й до сьогодні.

Свято для ветеранів футболу розпочалося з привітань почесних гостей – начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Красноградської райдержадміністрації Олени Ігнатенко, голови об’єднаного профкому «Укрбургаз» Василя Зеленяка, голови профкому ХВБР Ігоря Денисенка, директора ДЮСШ Володимира Прохватила.

Справжнім подарунком для всіх присутніх стала спеціально організована до свята виставка фото футболістів усіх часів і всіх команд Краснограда, а також показ записів футбольних матчів, у яких брали участь нинішні ветерани.  

Кульмінацією свята став поєдинок між ветеранами футболу «Факела» та його діючим складом. Футбольні аси минулого дали новому поколінню гравців справжній майстер-клас, а зустріч завершилась бойовою нічиєю – 2:2.


Після закінченню матчу ветеранам було вручено пам’ятний кубок.
До речі, дехто з них ще й досі займається улюбленою справою й бере участь у районних і обласних турнірах серед команд-ветеранів. Саме цей склад «Факела» в 1990 році приніс клубу перемогу першого чемпіонату Харківської області серед ветеранів і назавжди ввійшов до історії футболу Харківщини.

Борис Бреславець, матеріал з газети "Слобідський край" №125 від 18.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта