Визначилися всі півфіналісти зимового чемпіонату Харківщини з футболу. Відео

02.04.2019 10:01 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
Завершився груповий етап зимового чемпіонату Харківської області з футболу. Другим півфіналістом з групи А став «Універ-Динамо», який здобув важливу перемогу над харківським «Металістом Юніор» (3:1).

30–31 березня відбулися матчі останнього, сьомого, туру чемпіонату Харківської області з футболу. У центральному матчі групи А зустрілися харківські «Універ-Динамо» і «Металіст Юніор», які вирішували, хто з них більш гідний зіграти в півфіналі зимових змагань. У цьому дербі краще враження справили динамівці, які відкрили рахунок уже на 6-й хвилині –Луценко реалізував пенальті. Команда-лідер продовжила насідати на ворота суперника й доволі швидко розвинула успіх – подвоїв перевагу партнерів Семенов. А в другому таймі динамівці довели рахунок до розгромного, причому зробили це вельми красиво. З лівого флангу в штрафний майданчик пішла навісна передача, яку ударом з льоту в падінні трансформував у гол Черченко. «Жовто-синіх» у цій грі вистачило тільки на гол престижу, який провів Єрмошенко.

3:1 – «Універ-Динамо» здобуває важливу заслужену перемогу, що могла бути й більшою, якби не голкіпер суперника Дьяков, який урятував команду від кількох гарантованих голів. Таким чином «Універ-Динамо» посів друге місце у групі А, а перше – первомайський «Квадро». Ця команда в останньому турі влаштувала «перестрілку» зі «Змієвом» – 4:4.

У ще одному матчі заключного туру харківська «Арена» мінімально обіграла валківський «Маяк» (2:1), завдяки чому завершила сезон на четвертому місці. У цій групі повинна була відбутися ще одна гра, між золочівською «Солідарністю» і харківським «Анкаром», проте її перенесли.

Із групи Б у півфінал вийшли харківські УФК U-17 і «Універ-Динамо-2». Обидві команди набрали по 15 очок, однак з першого місця до плей-оф кваліфікувалися хлопці з УФК – завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів. На третьому місці з відставанням усього в одне очко від харків’ян закінчила чемпіонат ще одна команда з обласного центру, «Шайн». Вона в останньому турі мінімально обіграла ізюмський «Крем’янець». До речі, «Шайн» мав вийти у плей-оф, проте рішенням КДК у виграному матчі проти УФК йому зарахували технічну поразку через участь у матчі незаявленого гравця.

Четверте місце у групі Б залишилося за солоницівським «Енергетиком» з Дергачівського району, який у результативному поєдинку обіграв «Металіст 1925» U-17 (4:2). Головним героєм матчу став Родітєлєв, який оформив хет-трик. Ще більшу гольову феєрію влаштували сковородинівська «Нива» Золочівського району та «Рогань». Команди не давали глядачем нудьгувати, забивши на двох дев’ять м’ячів, а перемогу святкувала «Рогань» – 5:4.

Уже найближчої неділі, 7 квітня, відбудуться півфінальні матчі. За одну путівку у фінал боротимуться «Квадро» та «Універ-Динамо-2», а за іншу – «Універ-Динамо» й УФК U-17.

Читайте також: Еліна Світоліна опустилася в світовому рейтингу