Вночі у Харкові зустрічали героїв Паралімпіади. Фото

21.03.2018 08:40 Спорт
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Переможців, які прибули на Батьківщину з Південної Кореї, зустрічали на площі Конституції.

На зимовій Паралімпіаді 2018 року збірну команду України представляли 33 спортсмени, серед яких 10 помічників для атлетів з вадами зору, з 9 регіонів. Вони виступали у трьох видах спорту — біатлоні, пара-сноуборді  та лижних гонках. У загальному заліку наша збірна посіла 6 місце, завоювавши 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей. Про це повідомляє сайт ХОДА.

«Дякую вам за ваші здобутки. Упевнена, що попереду у вас ще велика кількість перемог. Ми за вас вболіваємо, ми вами пишаємося, ще не раз зустрінемося та будемо підтримувати вас», — сказала голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з харківськими спорстменами. 

Харківські спортсмени здобули на зимових Паралімпійських іграх 12 медалей. 2 золоті медалі у біатлоні завоював Віталій Лук’яненко, Оксана Шишкова здобула 1 золоту, 2 срібні медалі у біатлоні, а також 1 золоту в естафеті, 1 срібну та 1 бронзову медаль у лижних гонках. Людмила Ляшенко завоювала 2 бронзові медалі у біатлоні, 1 золоту в естафеті та 1 бронзову медаль у лижних гонках. 1 бронзову медаль у біатлоні та «золото» в естафеті отримав Юрій Уткін.

Усі харківські спортсмени, які здобули медалі Паралімпіади, отримають грошові винагороди з обласного бюджету: за перше місце — до 100 тис. грн, за друге — до 70 тис. грн, за 3 місце  — до 50 тис. грн. Крім того, спортсмени отримають відзнаки від держави, — доповіли у ХОДА. 

Микола Мельник