Кличко побив Повєткіна (ФОТО)

05.10.2013 21:02 Спорт
www.sport.obozrevatel.com www.sport.obozrevatel.com

Головний боксерський поєдинок року за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі між Володимиром Кличком і Олександром Поветкіним завершився впевненою перемогою українського боксера.

Поєдинок у Москві між суперчемпіоном WBA, чемпіоном світу за версіями IBF і WBO українцем Володимиром Кличком і російським боксером, регулярним чемпіоном за версією WBA Олександром Повєткіним викликав небувалий ажіотаж.

14 тисяч квитків, які надійшли в продаж на цей бій, розлетілися в касах московського спорткомплексу «Олімпійський», як гарячі пиріжки.

Ті, кому не пощастило придбати заповітний квиток, спостерігали за поєдинком в Інтернеті та біля своїх телевізорів. До речі, пряма трансляція цього бою велася на 150 країн світу.

Вражаючим вийшов і призовий фонд поєдинку - трохи більше 23 мільйонів доларів.

Суперники виявилися гідними один одного. Обидва, виступаючи ще в любительському боксі, вигравали «золото» Олімпійських ігор. На професійному ж рингу український боксер провів 63 бої, здобув 60 перемог - 52 з них нокаутом. Олександр Повєткін за свою профкар'єру виходив у ринг 26 разів і у всіх своїх поєдинках здобув перемоги, з них 18 - нокаутом.

Букмекерські контори перевагу в дуелі Кличко-Повєткін віддавали українському спортсмену. Втім, Олександр Повєткін у своїх численних інтерв'ю перед боєм, обіцяв спростувати такі прогнози. Тим більше, що на його боці була шалена підтримка рідних трибун.

Стартовий раунд пройшов практично в рівній боротьбі з невеликою перевагою Володимира. Проте вже в другому раунді українцеві вдалося послати господаря рингу в нокдаун.



Надалі Кличко продовжував домінувати на ринзі. В шостому раунді після чергового влучного удару українця у Повєткіна з'явилася досить велика гематома під правим оком.

Але справжній шквал ударів на голову росіянина посипався в сьомому раунді, коли Повєткін тричі побував у нокдауні та лише дивом дотягнув до рятівного гонга.

Здавалося, що вже в наступному раунді бій завершиться достроковою перемогою українського боксера. Та, до честі претендента, він зумів зібратися й продовжити поєдинок. Хоча на початку дев'ятого раунду Володимир Кличко знову-таки поклав суперника на ринг.

Ще раз Повєткін опинився в лежачому стані в одинадцятому раунді. Однак на цей раз рефері зарахував поштовх з боку українця й оштрафував його на одне очко. Втім, на результат поєдинку це вже вплинути не могло.

У заключному раунді, під овації переповненого залу, росіянин з останніх сил спробував піти в рішучу атаку, але особливих неприємностей нашому боксеру не доставив.

Беззаперечним рішенням суддів переможцем "бою року" був визнаний Володимир Кличко, для якого це вже стала 61 перемога в його яскравій професійній кар'єрі.

Таким чином, майже десять років поспіль нікому з боксерів так і не вдається посунути Володимира Кличко з вершини світового боксерського олімпу!

Олексій Білобровко

Фото: @GettyImages, dpa via welt.de, АР, www.wbanews.com

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта