Всеукраїнська велогонка на площі Свободи. Харків'яни посіли перші місця (ФОТО)

09.08.2013 06:02 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
Традиційні Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе «Золоті колеса-2013» знову повернулися на найбільшу площу Європи.

Цього року 46-та за рахунком велогонка, яка через вісім років повернулася на найбільшу площу Європи - площу Свободи, зібрала близько 200 гонщиків з 19 областей України.

Спортсмени боролися за нагороди у дев'яти вікових категоріях, і в двох видах програми - гонці критеріум, яка відбулася на площі Свободи, та в груповий кільцевій гонці на бульварі Богдана Хмельницького.


Потужною командою виступили на домашніх змаганнях і харків’яни. Разом з велогонщиками Золочева та Куп'янська у складі збірної команди Харківської області їм вдалося перевершити усіх суперників та посісти перше загальнокомандне місце, обійшовши представників Київської та Луганської областей, які за підсумками посіли відповідно друге та третє місце.

У гонці критеріум, де окрім вже досвідчених велогонщиків, також прийняли участь і діти, серед молодших вікових категорій переможцями стали вихованці харківської ДЮСШ «Олімпія» - Петро Набатов, Валентин Кабашний та Микола Сухопалов, а також Олександр Сердюк з міста Куп'янськ. Серед юніорів кращим був студент харківського вищого училища фізкультури № 1 Олександр Коняєв, а у ветеранському заїзді в категорії 50 + перемогу здобув представник команди «Харків-мастерс» Євген Торяник.

У другий день змагань, які вже пройшли без молодших юнаків та дітей, у груповій кільцевій гонці переможцями серед харків'ян стали: Микита Косіщев і Дмитро Савенко, які зайняли перші місця серед юнаків старшого віку, а серед юніорів першим до фінішу прийшов Ігор Скобеєв.

Перемогли харків'яни і серед ветеранів. У категорії до 50 років кращим був Валерій Петрик, а в категорії 50+ чергову перемогу здобув харків'янин Євген Торяник.


«Дуже приємно, що гонка повернулась на площу. Це стало справжньою родзинкою змагань. Крім того ми змогли залучити багато дітей, а це той фундамент, на якому буде рости наш велоспорт, його популяризація та спортивні результати. Зараз ми маємо дуже сильну команду в юнаках, тому що першими пішли шляхом набирати дітей, не як рекомендують 3 12-14 років, а раніше з 8-9 років. Дуже гарна підмога в цьому це база велоспорту BМХ у Куп'янську, хлопці та дівчата якої вже в 9-10 років беруть участь у чемпіонатах країни. Велоспорт молодшає, і зараз ми розуміємо, що тільки почавши тренуватися з раннього дитинства, ми зможемо залучити їх до велоспорту, більш старших дітей відірвати від комп'ютерів та інших захоплень, та привернути до спорту вже набагато важче», - зазначив президент федерації велосипедистів Харківської області Олександр Заярін.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта