Харків перетвориться на столицю студентського спорту

05.09.2018 10:50 Спорт
Фото: wwworkouttt.blogspot.com Фото: wwworkouttt.blogspot.com
20 вересня в області пройдуть заходи, присвячені Міжнародному дню студентського спорту.

Голова ХОДА Юлія Світлична запевнила представників Національної асоціації студентського спорту України і МОН у тому, що з боку облдержадміністрації буде надана вся необхідна підтримка проведенню в Харкові Міжнародного дня студентського спорту.

Захід міститиме як офіційну частину, так і старт Національної універсіади, і масштабний флешмоб з підтягування, в якому візьмуть участь близько 40 тисяч студентів з усієї країни.

Харків давно відомий спортивний центр України. Юлія Олександрівна нас підтримала, тому ми із задоволенням будемо проводити захід саме тут,  прокоментував президент Національної асоціації студентського спорту України Євген Імас.

Він повідомив, що на заході очікують президента Європейської асоціації студентського спорту Адама Рожека, представників двох міністерств МОН і Міністерства молоді та спорту України, а також студентів-спортсменів з усієї України.

Голова Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Вадим Стеценко зазначив, що флешмоб та інші заплановані активності повинні стати мотивацією для студентів (і не тільки) зайнятися фізкультурою та спортом. Також 20 вересня стартує Національна універсіада, за результатами якої буде сформована збірна України, що наступного року представить країну на Всесвітній універсіаді.

У Харкові головною локацією свята стане ДС «Локомотив», планується, що у флешмобі в нашому регіоні візьмуть участь близько 5000 студентів.

Читайте також: Нові інтерактивні медіакласи з’явилися в куп’янській гімназії

Андрій Соха