Харківське «Динамо» в напруженому поєдинку здобуло путівку в півфінал

06.03.2018 08:55 Спорт
Фото: uhl.com.ua Фото: uhl.com.ua
5 березня відбулися матчі-відповіді чвертьфінальної серії плей-оф Української хокейної ліги.

За жадану путівку до півфіналу харківський МХК «Динамо» на виїзді боровся з «Галицькими Левами». Нагадаємо, перший матч у Харкові закінчився бойовою нічиєю 2:2. Тому динамівцям для проходу далі потрібна була тільки перемога, до якої, власне, вони наблизилися під завісу стартового періоду. Рахунок відкрив Богдан Піддубний.

Однак на старті наступної двадцятихвилинки господарі відновили рівновагу в матчі. Але ще в цьому періоді гості зуміли відзначитися, і не раз. Точні кидки Володимира Чердака і Олексія Сиротенка дозволили харків'янам повести 3:1.

Втім, «леви» не збиралися здаватися. Спершу відіграли одну шайбу в кінцівці другого періоду, а потім забили ще в третьому, і рахунок знову став рівним – 3:3. Думалося, що при такій рівній грі матч перейде в овертайм, але проти цього були харків'яни. За чотири хвилини до кінця зустрічі Микита Олійник знову вивів «Динамо» вперед. Як не старалися господарі втретє зрівняти рахунок, їх зусилля виявилися марними.

4:3 – динамівці здобувають перемогу в напруженому матчі і виходять у півфінал УХЛ, де їх чекає переможець регулярного чемпіонату донецький «Донбас».

Савелій Мякушко