Харківські лижники вибороли сім золотих медалей на Кубку світу

13.02.2018 11:15 Спорт
Фото: uain.press Фото: uain.press
У фінському місті Вуокатті відбувся заключний етап Кубка світу з лижних перегонів та біатлону серед паралімпійців.

 Харківські спортсмени вибороли десять нагород, з них сім — це «золото». Повідомляє сайт ХОДА.

Серед 12 країн-учасниць українська збірна посіла друге командне місто. На рахунку національної паралімпійської збірної 10 золотих, 10 срібних і 15 бронзових медалей. Найкраще від української команди виступила харків'янка Оксана Шишкова, яка здобула три золоті (лижні перегони, середня дистанція; біатлон, довга дистанція та спринт у біатлоні) і дві срібні нагороди (спринт у лижних перегонах та лижні перегони, довга дистанція).

Також переможцями та призерами цього етапу стали Віталій Лук'яненко — дві золоті медалі (біатлон, довга дистанція та біатлон, спринт), Людмила Ляшенко — «золото» (біатлон, довга дистанція) та «срібло» (лижні перегони, спринт), Юрій Уткін — «золото» (лижні перегони, спринт).

Крім того, за підсумками усіх етапів харківські спортсмени Оксана Шишкова та Віталій Лук'яненко стали володарями Кубка світу 2018 року в біатлоні, а Оксана Шишкова ще виборола кубок і в лижних перегонах.

Ці змагання були важливим етапом підготовки спортсменів до зимових Паралімпійських ігор 2018 року, які з 9 по 18 березня відбудуться в південнокорейському Пхьончхані.

Читайте також: Харківського хокеїста викликано в національну збірну

Андрій Соха