Харківські «Пантери» повернулися з тренувального табору збірної України

03.10.2018 16:40 Спорт
Фото: Катерина Середенко Фото: Катерина Середенко
Відразу дев’ять харківських хокеїсток було викликано на перші збори національної команди.

Чемпіони України харківські «Пантери» відправили найбільший десант до тренувального табору жіночої збірної — 9 хокеїсток. Всього ж на перші збори у Богуслав, що під Києвом, тренерський штаб запросив 25 дівчат з різних команд. Вишкіл тривав 12 днів.

— Кожен день у нас було по два тренування на льоду і одне на землі. Вдалині від дому та рідних кожна дівчинка доводила, що вона гідна представляти свою країну на світовій арені. Це було незабутньо, — поділилася своїми враженнями гравчиня і президент ЖХК «Пантери» Катерина Середенко.

Окрім неї, до табору збірної потрапили захисниці харківської команди Владлена Тарасова, Надія Макаренко, Катерина Кривка, нападниці Тетяна Слащева, Інна Козуб, Владислава Скащук, Ольга Ієвлева та Діана Ковтун.

Наразі дівчата готуються до чемпіонату України, який стартує за кілька тижнів. Наступний тренувальний збір національної команди відбудеться у листопаді. Вже після нього тренерський штаб, який, нагадаємо, очолює коуч «Пантер» Вадим Радченко, визначиться зі складом жіночої збірної України. В Кейптаун (ПАР) поїде 18 польових гравчинь та 2 воротарі. Там українки на початку 2019 року братимуть участь у Кваліфікаційному турнірі до чемпіонату світу Дивізіон 2 Група Б.

Автор: Юлія Шматченко