Харківські синхроністки вразили суддів у Парижі

13.03.2018 17:40 Спорт
Фото: Reuters Фото: Reuters
Збірна України із синхронного плавання успішно стартувала в новому сезоні Світової серії.

З французького етапу збірна України, до складу якої увійшли харківські майстрині синхронного плавання Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Владислава та Марина Алексіїви, Валерія Апрєлєва, Олександра Кашуба, Яна Нарєжна, Катерина Резнік, Марта Федіна та Аліна Шинкаренко, повертається додому з трьома золотими, двами срібними та двома бронзовими медалями. Повідомляє прес-служба ХОДА.

На цих змаганнях харків’янкам не було рівних майже в усіх видах командних змаганнях. Вони посіли перше місце в змаганнях комбінованих груп, випередивши збірні Іспанії (ІІ місце) та Китаю (ІІІ місце). Здобули золоті нагороди наші дівчата й в хайлайті, друге місце посіли француженки, а «бронзу» завоювала команда Ізраїлю. Також на рахунку українок було «золото» в довільній програмі груп. «Срібло» у господарів змагань, а «бронза» у білорусок.

Лише в технічній програмі груп збірній України не вдалося зійти на найвищу сходинку п‘єдесталу пошани – посіли третє місце.

У змаганнях дуетів на рахунку харків’янок – Єлизавети Яхно та Анастасії Савчук – срібна медаль у довільній програмі. Перевершили наших дівчат китаянки, «бронза» у японок. 

Окрім «срібла», в дуеті Єлизавета Яхно виборола ще дві медалі в сольних вправах – «срібло» у довільній програмі та «бронзу» в технічній програмі.
Наступний етап Світової серії із синхронного плавання відбудеться в Китаї з 20 по 22 квітня.

Читайте також: Харків’янка виборола «золото» Паралімпіади

Андрій Соха