Харків'яни вибороли медалі на чемпіонаті світу із сумо

25.07.2018 09:49 Спорт
Фото: UAZMI Фото: UAZMI
З 19 по 22 липня в китайському Тайбеї відбувся чемпіонат світу з боротьби сумо серед дорослих та юніорів, на якому спортсмени Харківської області завоювали дві бронзові нагороди.

Медалі були здобуті в командних змаганнях. У боротьбі серед чоловіків збірна України, до складу якої також увійшли харків’яни Антон Чуєв і Максим Олешко, перемогла суперників з Італії та Ірану, але в півфіналі поступилася росіянам. У боротьбі за бронзову медаль українці зустрілися зі збірною Монголії. За рахунку 1:1 у вирішальному третьому змаганні боровся Антон Чуєв та вирішив результат зустрічі на користь збірної України. Ця перемога принесла українській команді третє місце, крім того, Максим Олешко виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. Про це повідомили у ХОДА. 

Ще одну бронзову медаль здобула Дарина Коритіна в командних змаганнях серед дівчат до 18 років. Збірна України виграла поєдинки у суперниць з Таїланду, а у півфіналі поступилася японкам. У боротьбі за третє місце Дарина разом зі своїми партнерками по збірній здолала команду Тайбею. В особистому заліку 15-річна харків’янка боролася з більш досвідченими суперницями та змогла дійти до «бронзового фіналу», де поступилася суперниці з Польщі.

Загалом на цьому чемпіонаті збірна України зусиллями дорослих та юніорів завоювала 2 золоті, 2 срібні та 8 бронзових нагород.

Микола Мельник