Як пройшло принципове протистояння «Шахтаря» та «Динамо» в Харкові. Фото

23.05.2019 10:41 Спорт
Фото: Борис Бреславець Фото: Борис Бреславець
Українське класико вийшло напруженим і бойовим.

Вчора, 22 травня, донецький «Шахтар» на ОСК «Металіст» приймав київське «Динамо». Цей матч уже не мав ніякого турнірного значення, оскільки «гірники» підходили до цієї зустрічі вже в статусі чемпіона України — донеччани минулого тижня, 19 травня, виграли третє золото поспіль.

Українське класико, незважаючи на відсутність турнірної мотивації в обох команд, вийшло дуже цікавим і бойовим. Головний арбітр зустрічі Ярослав Козик показав гравцям обох команд 11 жовтих і 2 червоні картки.

Що стосується небезпечних моментів, то матч почався досить спокійно, а пожвавити гру вдалося Віктору Циганкову під завісу першого тайму. Фернандо збив Циганкова в карному майданчику — арбітр указав на одинадцятиметрову позначку, з якої результативно пробив сам потерпілий, 0:1.

На 45-й хвилині другу жовту картку отримав Артем Шабанов, залишивши киян у меншості.

«Гірникам» у другому таймі знадобилося всього п'ять хвилин, щоб скористатися чисельною перевагою. Тете вийшов один на один з Денисом Бойком і впевнено його переграв — 1:1. Команди продовжували грати грубо, і на 63-й хвилині арбітр вирівняв склади — другий «гірчичник» заробив Давид Хочолава. У час, що залишився, у обох команд були хороші шанси вирвати перемогу, проте ближче до трьох очок були все-таки «гірники». Уже в компенсований час міг оформляти дубль Тете, але він буквально з метра примудрився потрапити в штангу.

1:1 — команда розписали мирову в дуже бойовому і напруженому поєдинку.

А після матчу відразу відбулася церемонія нагородження. Для «гірників» цей чемпіонський титул став 34-м трофеєм, завойованим у незалежній Україні. Донеччани за цим показником випередили киян, у яких на один титул менше — 33.

Після вручення медалей на стадіоні відбувся святковий концерт, на якому виступали Гайтана, Оля Полякова та Maruv.

Читайте також: Обласна першість з футболу: харківське дербі – за динамівцями