За кубок від Зідана у Польщі позмагаються школярі із Кременчука

23.07.2012 14:43 Спорт
У суботу, 21 липня, у Одесі на стадіоні “Спартак” пройшов Всеукраїнський футбольний фінал “Кубка націй Данон”. Перемогу вибороли учні СШ № 1 із Кременчука.

Золоті медалісти окрім цінних подарунків отримали перепуску на світовий турнір, що відбудеться у вересні у Варшаві. Юним українським футболістам доведеться змагатися з переможцями національних турнірів із 40 країн світу. Головним же призом стане кубок, який вручатиме ні хто інший, як легенда футболу Зінадін Зідан.
Усього ж до колоритної Одеси приїхало вісім команд: із Бердянська, Керчі, Дніпропетровська, Ніжину, Кам'янки, Тернопілю, Білгород-Дністровського та Кременчука. Усі вони стали переможцями півфіналів у своїх регіонах.

Організатори чемпіонату цього року висували суворі вимоги до команд. Так, вік гравців не має перевищувати 12 років. За порушення цього правила постраждала команда із Чернівців, одному із футболістів якої вже виповнилося 14. За сваволю тренера, що таки включив дорослого хлопця до складу збірної, усю команду дискваліфікували.

За результатами попередніх ігор у фінал Всеукраїнського чемпіонату вийшли команди із Керчі та Кременчука. Останні виривали перемогу у чорноморців ледь не зубами. Так, долю путівки до Варшави вирішила серія пенальті. Із рахунком 4:2 кременчани стали кращими юними футболістами України.

Команду врятував 12-річний воротар Данііл Батрак. Перед відповідальною серією пенальті хлопець дуже нервував. Налаштовували на перемогу футболіста головний тренер Олександр Назаренко та мати Олена Батрак.

- Данило дуже хотів займатися футболом. Ми довго шукали хорошу команду, де гравці були б такого ж віку, як і мій син. Грали у збірних. Потім потрапили сюди. Кременчук взагалі славиться розвитком футболу. Поки мій син хоче займатися футболом, я буду його підтримувати. Можливо, колись він стане професійним спортсменом, - говорить Олена Батрак.

- Дуже хвилювався перед пенальті. Але потім заспокоївся. Дуже підтримував тренер, команда, батьки. Я граю із восьми років. Дуже хочу стати знаменитим воротарем. Мій кумир — Касил'яс, - розповідає Ділііл Батрак.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта