Захисник «Металіста» отримав травму

24.07.2012 10:24 Спорт
У другому турі чемпіонату України з футболу харківський «Металіст» завдяки голу, забитому капітаном команди Хосе Сосой, з рахунком 0:1 здолав сімферопольський клуб і набрав такі необхідні три очки.

Травма перспективного новачка Барвінка

Неприємний для харків’ян інцидент трапився на 76‑й хвилині, коли через травму поле довелося покинути Денису Барвінку. У відсутності досвідчених Папи Гуйє, Фініньо й Андрія Березовчука молодий захисник непогано вписується у стартовий склад «Металіста» і вже в другому матчі поспіль якісно відпрацьовує на своїй позиції, при цьому частенько долучаючись до атак. Таким чином, відсутність на полі й цього футболіста додасть Мирону Маркевичу деяких проблем з визначенням складу на наступний поєдинок.

Перший тайм – у нічию

Минулої суботи харків’янам протистояв досить незручний суперник – сімферопольська «Таврія». Матч проходив на чужому полі, що додавало впевненості кримським футболістам.

Слід зазначити, що тактика гри від захисту, обрана в цьому матчі головним тренером «Таврії» Олегом Лужним, у першому таймі приносила плоди. Захист добре відпрацював у центрі поля і практично звів нанівець усі атаки «Металіста». У свою чергу атаки сімферопольського клубу також відсікалися ще на підступах до штрафного майданчика суперників. Харків’яни без особливих зусиль поралися з досвідченими Сергієм Назаренком і Максимом Калініченком, а також з Антоном Шиндером, який був найактивнішим у складі «Таврії».

Перша половина зустрічі пройшла без моментів, що явно не прикрасило матч і зробило його досить нудним. Єдиний більш-менш небезпечний момент харків’яни створили на 40‑й хвилині. Штрафний поблизу воріт «Таврії» виконав Соса, але м’яч пролетів трохи вище воріт.

Переможний гол забив капітан

Початок другого тайму порадував більш розкутою грою «Металіста», який притиснув суперника до воріт і домігся-таки позитивного результату. Атаку розпочав Бланко, віддавши в розріз захисту чудову передачу на Вільягру. Той обіграв Буссаіді й перепасував м’яч на Хосе Сосу. У свою чергу капітан «Металіста», перебуваючи на лінії штрафного, пробив захист, і на 53‑й хвилині харків’яни повели в рахунку.

Та, незважаючи на яскравий початок, другий тайм також не порадував кількістю моментів. Пропустивши гол, футболісти «Таврії» спробували відігратися, але всі атаки заблокували захисники харківського клубу, практично не даючи вступити в гру своєму голкіперу Олександру Горяїнову.

Чудовий шанс збільшити рахунок був у «Металіста» на 73‑й хвилині. Бланко виходив сам на сам із воротарем, але переграти Даміра Кахрімана не зміг, воротар впевнено зіграв на виході.

Слід зазначити, що перший свій матч за «Металіст» провів новачок клубу – Вілліан. Бразилець вийшов на поле на 49‑й хвилині, був активним, але особливо себе показати не зміг.

Довівши матч до логічної перемоги, «жовто-сині» набрали за підсумками двох ігор шість очок і разом з ще п’ятьма клубами очолює турнірну таблицю. На сьогодні за різницею забитих і пропущених м’ячів посідає четверте місце.

Наступний поєдинок харків’яни проведуть на рідній арені: 27 липня «Металісту» протистоятиме запорізький «Металург».

Склад команд
Таврія: Кахріман, Буссаіді, Аделейе, Едуарду, Путраш, Любічич, Гомес, Кубик (Гуменюк, 87), Назаренко (Фещук, 46), Калініченко (Габовда, 71), Шиндер.

Металіст: Горяінов, Барвінко (Шарпар, 76), Торсільері, Вільягра, Пшеничних, Едмар, Шав’єр, Бланко, Соса, Марлос (Вілліан, 49), Крістальдо (Торрес, 84).

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слоібдський край" №88 від 24.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта