Заступник Добкіна проїхав на велосипеді по центру Харкова (ФОТО)

30.04.2013 10:03 Спорт
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА

Відсьогодні харків'яни та гості міста отримали можливість взяти у прокат велосипед та провести вільний час у своє задоволення та з користю для здоров'я.

30 квітня у Харкові на площаді Свободи був відкритий пункт прокату велосипедів. 

Усі прихильники велотуризму та велоспорту отримали можливість проїхати вулицями Харкова на велосипеді, взявши його на прокат в самому центрі міста. До послуг прихільників велотуризму прокат пропонує 15 новеньких велосипедів, проект яких був розроблений харківськими інженерами. Усі велосипеди побудовані таким чином, щоб задовільнити якомога більше потреб найвибагливіших прихильників двуколесної машини.

Ініціаторами відкриття прокату став осередок харківських ентузіастів велотуризму, чию ідею підтримала ХОДА та бізнес.

Першим відвідувачем прокату став заступник голови ХОДА Євген Савін, який урочисто відкрив прокат та продемонстрував свої навички їзди на велосипеді.

- Я сам прихильник їзди на велосипеді. Він в мене є, та я на ньому достатньо багато катаюсь, - зазначив Євген Савін. - Відкриття такого пункту входить в концепцію розвитку туризму, яку ми прийняли в Харківській обласній раді за пропозицією Департаменту культури та туризму ХОДА. Його відкриттям ми відразу вирішуємо кілька завдань. Це пропаганда здорового способу життя та розвиток велотуризму. Сьогодні на вулицях нашого міста та дорогах області кількість велосипедистів збільшилася. Поява таких прокатних пунктів дає можливість людям, які бажають, але не мають багато часу, просто взяти собі велосипед та покататися на вихідні чи святкові дні.

Прокат, який розсташований на проспекті Правди з лівого боку від готелю "Kharkiv Palace", буде працювати кожного дня з 10.00 ранку до останнього клієнта, та пропонуватиме велосипеди за ціною 50 гривен на добу у будні дні та 90 гривень - у вихідні та свята.

Варто зазначити, що на сьогодні в Харківський області вже є чотири готових веломарштрутів, розташованих у Дергачівському районі. Також 11 травня планується відкриття п'ятого маршруту за напрямком Харків - с. Тимчинки (Харківського району).

Валерій Несенов 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта