Збірна України з міні-футболу вперше грала під керівництвом тренера-харків'янина (ФОТО)

12.02.2013 15:21 Спорт
фото прес-служби АМФУ фото прес-служби АМФУ
Національна збірна України з міні-футболу провела свій перший поєдинок під керівництвом харківського тренера Євгена Ривкіна.

Нагадаємо, що наставник харківського «Локомотива» погодився поєднувати роботу в клубі та на посту головного тренера української збірної наприкінці минулого року.

І от минулої неділі, 10 лютого, Євген Ривкін провів свій стартовий поєдинок як керманич головної команди країни. Цього дня у Львові «синьо-жовті» зіграли товариський матч проти польської збірної.

У першій половині зустрічі суперники, як не старалися, потішити численних глядачів на трибунах забитими м’ячами не змогли. Українці в атакуючих діях переважили гостей, однак пробити голкіпера польської команди виявилось непростим завданням. У свою чергу поляки непогано «огризалися» на контратаках і моментами також були близькими до того, аби засмутити Дмитра Литвиненка.

Так, в одному епізоді до підмоги воротареві харківського «Локомотива» стала поперечина, а в іншому після потужного «пострілу» форварда «червоно-білих» м’яч пролетів у лічених сантиметрах від штанги.

Після перерви каркас власних воріт, причому двічі, виручав уже польську команду. На 26-й і 29-й хвилинах його на міцність перевірили харківські «залізничники» Сергій Журба та Микола Білоцерківець. А на 30-й хвилині той самий Журба нарешті реалізував перевагу господарів майданчика в забитий м’яч. Після чудового паса від Віталія Кісельова Сергію залишалося лише підставити ногу і влучити у ворота – 1:0.


Минула лише хвилина, й українські гравці вдруге підняли на ноги львівських вболівальників. Цього разу гол організувала четвірка луганського «ЛТК». Артем Рось віддав передачу на дальню штангу, і Богдан Свірідов ударом у дотик відправ «снаряд» точно в ціль. До завершення матчу у Свірідова було ще кілька моментів, коли він міг уразити ворота суперника. Можна не сумніватися, що своєю грою він справив хороше на враження на глядачів і тренерський штаб. Хоча ця гра була для Богдана дебютною у збірній України, однак є велика надія, що в цій команді він залишиться надовго. Саме з передачі Свірідова третій гол у матчі забив ще один новачок збірної – Микита Шпитарь, який також замкнув простріл на дальній штанзі.

Рятувати матч із п’ятим польовим гравцем поляки не наважилися. Мабуть, самі розуміли, що з цього нічого не вийде. У підсумку – впевнена перемога збірної України з рахунком 3:0. Перший млинець для наставника харківського «Локомотива» Євгена Ривкіна на посту головного тренера нашої національної команди, на щастя, не став невдаником.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №19 від 12.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта