Збірна України з волейболу тренується у Харкові

16.08.2012 08:21 Спорт
Національна волейбольна збірна України на цьому тижні розпочала в Харкові підготовку до відповідальних відбіркових матчів чемпіонату Європи, який відбудеться наступного року.

Кістяк «синьо-жовтої» команди складають волейболісти харківського «Локомотива», до яких уже по ходу цих зборів приєднаються гравці красноперекопської «Кримсоди» Костянтин Жилінський та Володимир Ковальчук. Зарубіжні чемпіонати у збірній Україні представляє гравець польського клубу «ЗАКСА» Сергій Капелусь.  

Відбірний турнір на волейбольне Євро–2013 для українців розпочнеться у Харкові на початку наступного місяця, коли з шостого по дев’яте вересня наші волейболісти зіграють у групі «Е» проти збірних Німеччини, Швеції та Словенії. Після поєдинків в Україні вдруге команди зберуться разом у Словенії, де й визначать остаточний розподіл місць у цьому квартеті. Як зазначив наставник української команди Юрій Філіппов, щодо кожного із суперників вдалося зібрати повну інформацію і зараз тренерський штаб «синьо-жовтих» вивчає сильні та слабкі сторони майбутніх опонентів у боротьбі за вихід на континентальний чемпіонат.

– Попереду на нас чекають важкі матчі. Підгрупа у нас, дійсно, складна. Наприклад, збірна Німеччини, яка вважається фаворитом нашої групи, останні роки постійно прогресує. Ця команда змогла пробитися до «фіналу шести» Світової ліги та виступала на Олімпійських Іграх в Лондоні. Інші дві збірні – також не «подарунок». За регламентом у фінальну частину виходить переможець групи, а команда, яка посіла друге місце, отримує право поборотися за ще одну путівку на Євро–2013 з командами, які також посіли другі місця в інших відбіркових групах. Гадаю, якщо не з першого місця в групі, то хоча б з другого, у нас є непоганий шанс вибороти путівку у фінальну частину чемпіонату Європи. Звичайно, це буде нелегко, але ми докладемо всіх зусиль для того, щоб цей шанс використати, – розповів Юрій Філіппов.

На першому навчально-тренувальному зборі українці зараз приділяють особливу увагу загальній фізичній підготовці й тактичним діям. За допомогою спеціальної волейбольної гармати гравці відпрацьовують на майданчику харківського Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кирпи прийом м’яча та роботу під сіткою. А от необхідну ігрову практику перед відповідальними матчами національна збірна України планує отримати в Санкт-Петербурзі, куди команда вирушить двадцятого серпня для участі в традиційному міжнародному турнірі пам’яті заслуженого тренера СРСР, відомого екс-наставника радянської збірної з волейболу В’ячеслава Платонова. Виступить у російській Північній столиці й чинний чемпіон України – харківський «Локомотив», за який зіграють волейболісти, які не потрапили до заявки української збірної та молоді гравці з харківського «Локо-Експрес».

Заключний етап підготовки до кваліфікаційних поєдинків континентального волейбольного турніру підопічні Юрія Філіппова проведуть знов у Харкові на початку вересня.

Олексій ЗАРЖИЦЬКИЙ, матеріал з газети "Слобідський край" №98 від 16.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта