Жіночу збірну з хокею очолив тренер харківських «Пантер»

16.08.2018 11:40 Спорт
Фото: Фейсбук/Вадим Радченко Фото: Фейсбук/Вадим Радченко
Вперше українська жіноча збірна братиме участь у кваліфікації до чемпіонату світу.

Після паузи в 24 роки в Україні знову з’явилася жіноча збірна з хокею. Очолив новостворену команду тренер харківських «Пантер» Вадим Радченко. Нову посаду 44-річний фахівець отримав 15 серпня, таке рішення було прийнято на засіданні виконкому Федерації хокею України.

Нагадаємо, в минулому сезоні Вадим Радченко привів до чемпіонства у національній першості харківських «Пантер». До цього він був коачем харківської «Юності», а ще раніше тренером у СДЮСШОР.

За словами Радченка, він не чекав, але був готовий до того, що йому запропонують очолити жіночу збірну, бо «Пантери» в минулому сезоні продемонстрували дуже добрий результат. Окрім «золота» гравці команди продемонстрували й найкращі показники.

- Дуже приємно бути першим тренером нової збірної. Хочеться показати добрий результат спочатку на кваліфікації, потім — в будь-якому дивізіоні, - зазначив Вадим Радченко.

Наразі тренерський штаб вивчає статистику всіх гравців національного чемпіонату для відбору для збірної. Попереду три тренувальних збори, за результатами яких і буде сформовано склад національної збірної. За повідомленнями Хsport, Вадим Радченко поєднуватиме роботу в головній команді країни та «Пантерах».

Вже на початку 2019 року українська жіноча збірна вперше в своїй історії братиме участь у кваліфікації до чемпіонату світу. Суперницями українок за вихід до Дивізіону ІІВ будуть команди Бельгії, ПАР, Гонконгу та Болгарії.

- Вже всіх суперників збірної України бачив, проаналізували з помічником деякі моменти — нічого там надприроднього немає, все в наших силах, - переконаний головний тренер.

Читайте також: Харківські «Пантери» на турнірі в США посіли друге місце

Юлія Міронюк