Зі всеукраїнських змагань з плавання харів'яни привезли шістнадцять медалей

28.01.2013 15:11 Спорт
http://sevensport.ru http://sevensport.ru
Вісім золотих, п’ять срібних і три бронзові нагороди – такий багатий улов привезли харківські спортсмени зі Всеукраїнських юнацьких змагань із плавання в ластах, які завершилися в Києві.

Головною героїнею водних баталій стала чотирнадцятирічна Катерина Гуревич, яка оформила в столиці України переможний хет-трик. Вихованка спортклубу НТУ «ХПІ» впевнено виграла запливи на дистанціях 50, 100 та 200 метрів у біластах.

Серед юнаків по дві нагороди вищого ґатунку завоювали «іхтіандр» з Харківського Національного педагогічного університету Гліб Ляшенко та «спартаківець» Павло Рудько. При цьому Рудько встановив новий рекорд Харківської області на двохсотметрівці в біластах. У старшій віковій групі переможно виступив «політехнік» Сергій Єлісєєв, який показав перший результат на «полтиннику» кролем. 

У медальному реєстрі найкращих команд цього турніру харківські «підводники» замкнули призову трійку, пропустивши вперед збірні Києва та Сєверодонецька. Загалом у дебютних змаганнях нового року брали участь більше трьохсот плавців із шести областей України.

У позаконкурсній програмі за участю спортсменів не старше десяти років майбутні «зірки» харківського плавання в ластах виграли шість медалей, у тому числі чотири – вищої проби. По дві перемоги здобули Олександра Юрченко (спортклуб НТУ «ХПІ») та Олеся Брусенцова (Харківський клуб юних моряків). 

– Турнір став досить успішним для харківської команди, за яку виступали плавці з п’яти спортивних клубів Першої столиці. Спортсмени проявили свої найкращі якості та продемонстрували чудову фізичну підготовку, в черговий раз довівши, що з найближчим резервом у нас все в порядку. Окремо хотілося б висловити подяку Головному управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації та обласному відділенню Товариства сприяння обороні України за фінансову підтримку та всебічну допомогу у підготовці харківської команди до цих змагань, – розповів по поверненню з Києва старший тренер спортклубу НТУ «ХПІ», заслужений тренер України Сергій Василенко. 

Уже наступного тижня харківських спортсменів чекають нові старти, які складатимуться із серії турнірів міського та обласного масштабів.

Олексій БІЛОБРОВКО, матеріал з газети "Слобідський край" №12 від 26.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта