Зимовий чемпіонат Харківщини з футболу: «Шайн» і УФК ідуть без втрат

05.03.2019 12:01 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Після третього туру зимового чемпіо­нату Харківської області з футболу тільки дві команди з обох груп набрали максимум залікових балів – по дев’ять. Це харківські УФК U-17 і «Шайн», які ділять між собою перше місце у групі Б.

Минулих вихідних, 2–3 березня, відбувся черговий, третій, тур зимового чемпіонату Харківської області з футболу. У цент­ральному матчі групи А грали первомайський «Квадро» і харківський «Металіст Юніор», які перед очною зустріччю посідали третє і перше місця відповідно, маючи по чотири залікові бали. Звітний поєдинок краще почали первомайці, які вже на 4-й хвилині зусиллями Іщенка відкрили рахунок у матчі. Розвинути успіх команді-лідеру вдалося після того, як спливли перші півгодини гри, відзначився Халютін. На 35-й хвилині харків’яни один гол відіграли, забив Блажко.

На самому початку другого тайму, на 41-й хвилині (нагадає­мо, тривалість матчів зимової першості – 80 хвилин, два тайми по 40), «Квадро» повернув собі перевагу у два м’ячі, Іщенко оформив дубль. Доволі швидко, через три хвилини, харків’яни знову могли підступитися до суперника на відстань в один гол, проте Суханінський не реалізував пенальті – кіпер «Квадро» Жилін урятував партнерів. Командам залишалося грати практично цілий тайм, але відзначитися комусь із колективів так і не вдалося.

3:1 – «Квадро» перемагає і набирає сім очок, завдяки яким ділить перше місце зі «Змієвом».

«Городяни» у цьому турі зустрічалися з харківською «Ареною», яку «розібрали на зап­частини». У першому таймі номінальним господарям, зміївчанам, удалося забити два м’ячі. Після перерви команда з обласного центру зусиллями Левченка скоротила різницю в рахунку до мінімальної. Команда, що відставала, хотіла розвинути свій успіх і зрівняти рахунок, проте зміїв­чани швидко остудили запал суперника. Протягом чотирьох хвилин, з 62-ї по 66-ту, гравець «Змієва» Зоря оформив дубль, а в кінці матчу Руденко встановив остаточний рахунок – 5:1.

Валківському «Маяку» лише з третьої спроби вдалося відкрити відлік голів у цьому сезоні. Після двох нульових нічиїх коман­да з райцентру нарешті забила, причому двічі, що допомогло їй здобути вольову перемогу в матчі проти харківського «Анкара» – 2:1.

Так само, як і «Маяк», першу перемогу після двох нічиїх здобув харківський «Універ-Динамо». Він упевнено обіграв золочівську «Солідарність» – 3:1.

У групі Б в очному протистоянні зійшлися лідери першості, харківські «Шайн» і «Металіст 1925» U-17, які перед цією зустріччю мали по шість очок. «Шайн» у звітному матчі був сильнішим за суперника, якого обіграв 2:0, забивши по голу в кожному з таймів. Як і «Шайн», максимум очок має УФК U-17. Юнаки з училища фізкультури зустрічалися з ізюмським «Крем’янцем», якому по ходу першого тайму програвали 0:1. Однак футболісти з УФК спромоглися зібратися ще до перерви і за сім хвилин, з 31-ї по 38-му, відзначилися тричі. Більше голів у цій зустрічі команди не забивали – 3:1, перемога УФК U-17.

Перший м’яч у цьому сезоні забила «Нива» зі Сковородинівки Золочівського району. Хлопці з цього села «розписалися» у воротах харківського «Універ-Динамо-2», завдяки чому зіграли внічию 1:1. Ще в одному матчі цієї групи солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району мінімально (2:1) обіграв «Рогань», яка в цій першості очок ще не набирала.

Читайте також: Харків’янка здобула медаль Кубка Європи