Зірваний матч "Металіст" - "Волинь". Ультрас у Луцьку викликали арбітра на розбірки (ФОТО, ВІДЕО)

08.12.2014 08:02 Спорт
Жадаючі розправи над арбітром, фанати луцької «Волині» зірвали матч проти харківського «Металіста».

Результати матчів пропущеного 10-го туру, які команди української прем'єр-ліги догравали в минулі вихідні, були дужі важливі в питанні розподілу місць за підсумком першого кола чемпіонату. Враховуючи результати вже минулих поєдинків, в Луцьку безпосередньо вирішувалося, хто піде на зимову перерву, займаючи четверте місце в турнірній таблиці.

Шанси «Металіста» та «Волині» завершити рік поблизу від трійки лідерів розраховувалися як рівні, але при цьому положення «Волині» було трохи краще, бо команда випереджала харків'ян на одне очко.

Впевнено розпочали господарі поля і очну зустріч. Вже на дев'ятій хвилині після удару Еріка Бікфалві м'яч прийняла на себе стійка воріт «Металіста». Гол назрівав, та зрештою «Волині» вдалося зламати захист харківського клубу. Рахунок був відкритий на 32-ій хвилині. Флорентин Матей поодинці розправився з декількома захисниками, та віддав пас на Олександра Кобахідзе, який остався зовсім без опіки, та ні хто не завадив відправити м'яч у сітку воріт 1:0.


Забив м'яча, господарі поля зменшили темп, та гра до самої останньої хвилини тайму проходила без моментів. Лише на 45-ій хвилині «Волинь» ледь не подвоїла рахунок. Олександр Кобахідзе віддав відмінний пас у воротарський майданчик на Еріка Бікфалві, але Едмару вдалося перехопити передачу, та винести м'яч подалі від воріт.

Варто зазначити, що в першому таймі у «Металіста» не було жодного удару в площину воріт суперника. Що в перерві наставнику харків'ян Ігорю Рахаеву вдалося донести своїм підопічним, відомо лише їм одним, але гра команди в другому таймі значно змінилася. Харків'яни повністю закрили суперника на їх половині поля, і в кінцевому підсумку домоглися успіху. На 59-ій хвилині Сергій Болбат з кутового навісив на дальню штангу, де першим на м'ячі виявився Едмар, який відправив м'яч у сітку воріт, та зрівняв рахунок 1:1.

Через десять хвилин Сергій Болбат знову опинився в центрі подій. Зупинити форварда харківського клубу захисникам «Волині» вдалося вже в своїй штрафній і причому з порушенням правил. Арбітр матчу вказав на точку, та на 71-ій хвилині Жажа реалізував пенальті 2:1, забивши, таким чином, свій п'ятий м’яч у нинішньому сезоні чемпіонату України.


Пропустивши, «Волинь» тут же кинула всі сили в атаку, але знову знайти підходи до воріт Володимира Дишленковича луцьким футболістам не вдавалося. «Металіст» швидко перебудувався на гру від оборони, і не тільки вміло захищався, але й організовував небезпечні контратаки. Останні хвилини проходили в боротьбі за результат, та пристрасті розпалювалися не тільки на полі, де вже був вилучений за розмови наставник «Волині» Віталій Кварцяний, а й на трибунах. Кілька десятків ультрас «Волині», не задоволені рішеннями арбітра матчу Дмитра Кутакова, на 87-ій хвилині вибігли на поле з явним наміром розібратися з суддею. Лише гарні спринтерські навички врятували Кутакова від гніву фанатів. Рятуючись втечею, арбітр сховався в підтрибунних приміщеннях, та через деякий час через своїх помічників дав команду, про завершення матчу.

На цьому ультрас «Волині» не заспокоїлися, і після матчу заблокували вихід з стадіону, чекаючи Дмитра Кутакова для розмови. Суддівській бригаді вдалося покинути луцький стадіон лише пізно ввечері. Обійшлося без ексцесів.

Таким чином, зірвавши кінцівку матчу вболівальники «Волині» лише підіграли харківському клубу. «Металіст» здобув перемогу, і, по всій видимості, завершить перше коло на четвертому місці. Хоча прем'єр-ліга результат матчу поки не враховує. Даний епізод тепер будуть розслідувати у Федерації футболу України, там же приймуть рішення що до матчу, який так і не був дограний. При цьому «Волинь» наполягає на його перегравання та довічної дискваліфікації Дмитра Кутакова.

Що ж стосується решти матчів даного туру, то обійшлося без скандалів, хоча деякі результати здивували. Так «Дніпро» на виїзді з рахунком 2:1 поступився луганській «Зорі», і пішов на зимову перерву на третьому місці. Обійти в турнірній таблиці підопічних Мирона Маркевича зміг «Шахтар», а одноосібним лідером чемпіонату за підсумками першого кола є «Динамо». Кияни набрали 36 очок, і випереджають гірників на п'ять.

Тепер чемпіонат бере зимову паузу, і великий футбол повернеться на поля України лише наприкінці лютого 2015 року.

Всі результати 10-го туру:

Динамо - Металург Д 3:0
Шахтар - Говерла 4:1
Олімпік - Ворскла 1:1
Зоря - Дніпро 2:1
Волинь - Металіст 1:2
Іллічівець - Металург З 1:2
Чорноморець - Карпати 0:0

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта