"Золото" знову у Харкові вперше за шість років

06.08.2015 11:49 Спорт
Фото: sport.segodnya.ua Фото: sport.segodnya.ua
Харківська лучниця Олена Борисенко повернулася з Копенгагена, де проходив чемпіонат світу зі стрільби з лука, із золотою медаллю.

Дівчина разом зі своїми колегами по жіночій збірній - киянкою Вікторією Дьяковою і львів'янкою Марією Школьною - здобули історичну перемогу, вперше завоювавши нагороду такого рівня на світовій першості.

В поєдинок з українками вступали Колумбія, Данія та Нідерланди. "Данія - господині чемпіонату. З ними було більш напряжно стріляти. Були думки, що і судді можуть бути на їхньому боці в разі якихось спірних питань. Але насправді нічого такого не сталося, - розповідає Олена. - У фіналі ми зустрілися з Нідерландами. Вони відірвалися від нас в першій же серії".

Перемогти допомогло спокій і згуртованість команди. "Настрій у нас був такий, що ми просто виходимо і відпрацьовуємо своє і не переживаємо з приводу того, що хтось не потрапив. Дійсно, ми добре відпрацювали, були дуже згуртовані командно. Коли перемогли Данію і зрозуміли, що ми в одній другій і в будь-якому разі виходимо у фінал, це дозволило нам ще більше розслабитися. Ми просто не переймалися, просто працювали ", - говорить спортсменка.

У фіналі стрільби з блочного лука українська команда у складі Вікторії Дьякової, Марії Школьної та Олени Борисенко здобула перемогу над командою з Нідерландів 226:223.

Це перше "золото" українських лучників на чемпіонатах світу. Шість років у нас не було нагород на турнірах такого рівня - в 2009-му третім став Віктор Рубан, олімпійський чемпіон-2008.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта