У Харкові журналістів навчали правильно писати (ФОТО)

15.02.2014 11:00 Суспільство
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
У редакції обласної газети "Слобідський край" слухачі Школи юного журналіста вчилися писати перші замітки та репортажі.

Перші уявлення про професію безпосередньо на полі бою. Школярі з різних районів Харківщини, які мріють стати журналістами, занурилися у тонкощі роботи обласного видання. У редакції "СК" слухачам школи розповіли, яка інформація може зацікавити читачів, як правильно подати її, а найголовніше, як можна приєднатися до мережі кореспондентів газети в області. Спробувати себе у професії можна вже сьогодні, зокрема у двох проектах "Районний дайджест" - новини з районів Харківщини та "Шевченко в іменах Харківщини".

- Якщо збираєтеся обрати професію журналіста, не слід сидіти склавши руки. Ви повинні бути активними, - радить головний редактор газети "Слобідський край" Лариса Гнатченко. - Майбутній журналіст, по-перше, повинен бути допитливим. По-друге, чесним. Ця якість особливо актуальна сьогодні, коли ми можемо спостерігати, скільки неправди ллється зі сторінок газет і екранів. І по-третє, мати бажання працювати. Чим раніше почнете займатися журналістикою, тим швидше у вас сформується професіоналізм.

Редактор також відзначила, що сьогодні на Харківщині все більше з’являється людей, які можуть стати гідною зміною нинішнім місцевим журналістам.

Після знайомства з редакцією юнкори одразу взялися за письмові ручки. Завдання від заступника головного редактор газети Юлії Горобець - написати матеріал з події, наприклад, святкування Дня всіх закоханих у свої школі, місті, районі. Найкращі роботи юних журналістів пообіцяли надрукувати в наступному номері "СК".

Коли школярі зачитували свої роботи, письмова спроба десятикласниці з Лозової Яни Гончарової одразу вирізнилася. Редактор газети Лариса Гнатченко навіть відзначила, що таку замітку можна одразу брати на шпальту. Яна до Школи юних журналістів прийшла уперше. Дівчина вже має невеличкий досвід у професії, адже є кореспондентом молодіжної програми на місцевому каналі "Сігма".

- Я з дитинства мрію працювати на телебаченні. Поки що з професією остаточно не визначилася, але ці заняття -  ще один крок до здійснення моєї мрії, - говорить Яна Гончарова.

Після занять у виданні юні журналісти поїхали дивитися фільм "Ленінградка" до найстарішого кінотеатру Харкова "Боммер".

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта