Збільшилася кількість школярів, які отруїлися в Куп'янську

16.02.2017 07:40 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
15 лютого кількість постраждалих дітей виросла із чотирьох до десяти.

Як повідомили у ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», серед дітей загальноосвітньої школи № 1 м. Куп’янська зареєстровано 10 випадків інфекційних захворювань. Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт середньої важкості.

Восьмеро з 10 захворілих дітей своєчасно госпіталізовано, проводиться лікування, двоє відмовилися від госпіталізації, лікуються амбулаторно.

- З метою локалізації та ліквідації спалаху 15 лютого фахівцями Куп’янської міськміжрайонної філії Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено епідеміологічне розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження закладу, - ідеться у повідомленні. - Для встановлення факторів передачі інфекції та джерела можливого інфікування під час обстеження відібрані зразки харчових продуктів, води, змивів з об’єктів зовнішнього середовища для лабораторного дослідження. За контактними встановлено медичне спостереження, проведено заключну дезінфекцію у всіх приміщеннях закладу.

Протиепідемічні заходи тривають.

Нагадаємо початок цієї історії: В одній із районних шкіл області провели дезінфекцію

Максим Грек

Автор: Администратор сайта