Абонентів українських операторів можуть ідентифікувати

29.07.2015 15:15 Суспільство
Українці мають можливість зареєструвати власний мобільний номер за своїми паспортними даними.

Як пояснили «СК» в представництві одного з найбільших мобільних операторів України, найближчим часом на теренах країни планується значне зменшення чисельності анонімних власників мобільного номера, які на сьогоднішній день складають 90 % від усіх користувачів мобільного зв'язку. Швидко ідентифікувати стільки абонентів – це завдання із зірочкою. У представництві компанії вважають, що зміни в законодавстві, якщо будуть прийняті, повинні поширюватися тільки на нові підключення.

Абоненти, які своєчасно сплачують за послуги оператора свого мобільного зв'язку і в хороших відносинах з ним, можуть і не проходити цю процедуру. За Законом України «Про телекомунікації» жодний оператор не має права відключати абонента тільки за те, що той не виявив бажання ідентифікуватися.

Це нововведення надасть українцям широкий спектр нових послуг, а також підвищить рівень безпеки їх банківського рахунку від шахраїв, бо велика кількість банківських карт пов'язана з номерами мобільних телефонів. У випадку кражі вашого гаджету, ідентифіковані абоненти не залишають жодних шансів злодію скористуватися своїми банківськими фінансовими активами.

 

Олександр Гаркавець

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта