Амбулаторію ХІХ століття відремонтували під Харковом

02.09.2016 09:10 Суспільство
Фото:www.brd24.com Фото:www.brd24.com
На реконструкцію майже 200-річного медзакладу витратили близько 200 тис. грн.

Амбулаторію сімейної медицини відремонтували в смт Мала Данилівка, Дергачівського району. На капітальний ремонт лікарняних кабінетів, маніпуляційної та коридорів всього знадобилося близько двохсот тисяч гривень.

Малоданилівська амбулаторія обслуговує 7,5 тисяч дорослих, 1200 дітей та 2400 студентів зооветеринарної академії. Загалом понад 11 тисяч жителів селища Мала Данилівка, хуторів Караван, Зайченки, Чайківка.

Малоданилівська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини в сучасному вигляді була заснована ще в 30-х роках ХІХ століття шляхом об’єднання амбулаторії селища Мала Данилівка та фельдшерського пункту Зооветеринарного училища після отримання ним статусу вищого навчального закладу.

В післявоєнні роки це була лікарня в складі якої було стаціонарне відділення неврологічного профілю на 25 ліжок, поліклінічне відділення на 125 відвідувань в зміну за спеціальностями терапія, акушерство-гінекологія, стоматологія, неврологія,  цілодобовий пункт швидкої допомоги.

Медзаклад відремонтували завдяки участі місцевої громади в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє». Із 200 тис. грн половину було надано обласним бюджетом, Дергачівський район спрямував 90 тисяч гривень, десять тисяч гривень – внесок конкурсанта, тобто ініціативної групи селища мала Данилівка.

У тему: МІЛЬЙОННУ СУБВЕНЦІЮ НА ПОТРЕБИ МЕДИЦИНИ ОТРИМАЛА ОБЛАСТЬ

Тетяна Василець

 
Автор: Администратор сайта