Арт-терапія для особливих дітей: в Галереї «АВЕК» побували «діти сонця»

12.01.2017 11:50 Суспільство
Фото: facebook.com/FeldmanAleksandr Фото: facebook.com/FeldmanAleksandr
Заняття для дітей з порушеннями ментального розвитку пройшли 11 січня в Галереї «АВЕК» в рамках програми «Музей без бар'єрів».

У Харкові реалізацією цієї програми, покликаної відкрити музеї та галереї для тих, кому важко сприйняти звичайну екскурсію, з минулого року займається Харківський художній музей. Цього року заняття вперше пройшли на іншому майданчику. Для дітей провели екскурсію по експозиції Галереї «АВЕК», невелику новорічну програму з аніматором, а також заняття з орігамі - вони навчилися своїми руками виготовляти новорічну ялинку з паперу.

«Наша мета - щоб ці діти бачили більше нового, більше соціалізувалися і розвивалися. Такі заняття дуже важливі: для них це нова інформація, вихід в світ, де вони вчаться поводитися на незнайомій території. Крім того, роблячи щось своїми руками, вони розвивають сенсорну моторику. Я думаю, що дітвора залишилася дуже задоволена і екскурсією по галереї. Картини, присвячені зимовим святам, і особливо експозиція, присвячена котам, знайшли живий відгук, викликали добрі і чисті емоції у цих особливих дітей, - підкреслила завідуюча відділом наукової популяризації Харківського художнього музею Ірина Седелева. - Це чудовий зразок співпраці Фонду Олександра Фельдмана і Художнього музею. З Галереєю «АВЕК» музей співпрацює вже багато років, тут завжди нам йдуть назустріч, і спільна робота приносить тільки позитивні емоції».

Як розповіла Ірина Седелева, ці діти восени вже їздили в Фельдман Екопарк, де отримали величезне задоволення від спілкування з тваринами. Серед можливих напрямків співробітництва на майбутнє - організувати для дітей можливість своїми руками посадити якісь рослини.

«В Галереї «АВЕК» дітям було дуже цікаво, їм організували насичену програму і дали відчути себе дорослими - це чудово. Наші діти самі трішки малюють, вони порівнювали картини зі своїми роботами. Тут дуже хороша атмосфера: світла, повітряна, оздоровлююча», - зазначила Олена Олійник, президент благодійного фонду «Центр здоров'я і розвитку дитини», що займається роботою з дітьми з порушеннями ментального розвитку. За її словами, співпрацю з Міжнародним благодійним фондом «Фонд Олександра Фельдмана» і Галереєю «АВЕК» обов'язково буде продовжено.

Автор: Администратор сайта