АТ «Євроцемент-Україна»: інформативність пакування - перший захист від підробки

06.04.2017 12:40 Суспільство
Моніторинг якості і маркування цементної продукції, проведений Спілкою споживачів України

Моніторинг якості і маркування цементної продукції, проведений Спілкою споживачів України, показав, що 82 % перевіреного фасованого цементу виявилися підробкою, більше 50 % мали недовагу, а близько 60 % за критерієм міцності взагалі не можна назвати цементом. 

Виготовлені без дотримання стандартів будматеріали загрожують як здоров'ю та безпеці громадян, так і можуть стати причиною техногенних катастроф. Страждають від такої ситуації всі - споживачі, сумлінні виробники, торговельні мережі і держава.
Найчастіше контрафактний цемент реалізується під торгівельними марками відомих виробників і має схожість з оригінальним пакуванням.

Безумовно, відрізнити підробку від оригіналу вкрай важко. В першу чергу, необхідно звертати увагу на маркування на пакуванні товару, де обов'язково повинні бути вказані: назва та адреса виробника, повна назва (марка) цементу, ДСТУ, умови зберігання, склад цементу. У продавця обов'язково повинен бути сертифікат відповідності та документи, що підтверджують якість, походження та безпеку товару.
Виробники цементу радять споживачам, щоб уникнути покупки фальсифікату купувати товар або безпосередньо у виробників або в спеціалізованих і мережевих магазинах, куди продукція надходить з усіма необхідними документами.

Купуючи дешевий цемент, споживач зовсім не виграє. Істотна недовага, сумнівна якість товару з наявністю сторонніх домішок (пісок, шлаки, попіл або дорожній пил), які знижують міцність продукції, - в такому випадку не складно уявити, які небезпеки і які наслідки несе такий «лжепродукт» для здоров'я і життя людей.
Інформативність пакування - перший захист від підробки
У рамках заходів щодо захисту продукції від фальсифікації в АТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» був розроблений новий мішок для цементу. Перша відмінна риса упаковки - екологічно чистий білий папір Quickfill (F), який має ексклюзивну тиснену текстуру. Візуально її можна відрізнити за характерною шорсткістю: на поверхні мішка на дотик визначаються дрібні пори. Мішки складаються з трьох шарів паперу з поліетиленовою вставкою, що дозволяє захистити продукт від вологи. Вони дуже міцні - прекрасно витримують тарування, складування і перевезення.

Знаки, написи, маркування, інформація про виробника

На лицьовій стороні мішка вказується назва Холдингу «ЄВРОЦЕМЕНТ груп» і напис українською мовою: «Тільки якісний цемент»;
У правому верхньому кутку розташований спеціальний знак - коло зеленого кольору діаметром 100 мм, в якому подвійним контуром вписано літеру «Ц» (білого кольору).
У правому кутку на лицьовій стороні мішка нанесений знак обов'язкової сертифікації в системі УкрСЕПРО. Під знаком сертифікації розташований знак ISO та напис українською мовою: «Ця продукція була вироблена в умовах сертифікованої системи менеджменту, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001:2008 та яка була сертифікована QSCert».
На лицьовій і всіх бокових сторонах вказаний вид цементу, на лицьовому боці повна назва цементу, на бокових сторонах нанесений штрих-код.
Для цементу марки ПЦ І-500-Н внизу на лівому і правому боці нанесено коло зеленого кольору, для марки ПЦ ІІ /Б-Ш- 400 - сірого кольору, для ШПЦ ІІІ/А- 400 білого кольору.

Тарування цементу в паперові мішки згідно з ДСТУ

Тарування цементу в паперові мішки «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» здійснює у суворій відповідності до вимог ДСТУ БВ.2.7-112-2002.
На лицьовому боці, в правому нижньому кутку, вказуються ДСТУ, згідно з якими випускається цемент, і маса нетто цементу в мішку 50 кг + -1 кг, або 25 кг ± 0,5 кг.
На зворотному боці фірмової упаковки в лівому верхньому кутку вказується номер СЕВ, що підтверджує відповідність вимогам безпеки: «санітарно-епідеміологічний висновок № ___ від ___ р.»
Під санітарно-епідеміологічним висновком вказані умови зберігання тарованого цементу і гарантії виробника.
На зворотному боці вказана достовірна контактна інформація заводу-виробника українською мовою


Продукція АТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» вважається однією з кращих в Україні і використовується при будівництві більшості стратегічних промислових, інфраструктурних та житлових об’єктів.
ПРОДУКЦІЯ АТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» :
Сертифікована на відповідність ISO 9001:2008
Чотири види цементу підприємства сертифіковані на відповідність вимогам стандарту EN197-1:2011, завдяки чому підприємству надане право використання знака «СЄ» при маркуванні продукції, який засвідчує безпечність цементу для здоров’я споживачів та навколишнього середовища, а також його відповідність гармонізованим стандартам Європейського Союзу

Автор: Администратор сайта