Атестація нової поліції: хто може взяти участь

08.04.2016 14:58 Суспільство
Фото: rian.com.ua Фото: rian.com.ua
У Національній поліції України триває атестація особового складу у всіх областях країни. Атестаційні комісії складатимуться, зокрема, з представників громадськості.

Для участі в роботі атестаційних комісій кандидатам необхідно заповнити анкету. Після цього з ними зв'яжуться, коли атестація розпочнеться в тій чи іншій області.

Пропозиції щодо кандидатів будуть прийматися від громадських, правозахисних організацій, міжнародних проектів технічної допомоги, громадськості, народних депутатів України та засобів масової інформації.

Організацію можуть представляти її члени або активісти, блогери та громадські діячі, які повинні бути рекомендовані до участі в атестаційних комісіях. У поліції обіцяють розглянути всі заявки.

Основним завданням атестаційної комісії буде забезпечення якісного та прозорого процесу атестації співробітників поліції. Атестаційна комісія оцінює в першу чергу професійні та особистісні якості поліцейського і приймає фінальне колегіальне рішення про його придатність до служби в поліції.

У повноваження апеляційних атестаційних комісій входить розгляд скарг поліцейських висновків атестаційних комісій.

Знести сто вісімдесят два пам'ятники за чотири дні повинні на Харківщині

Режим роботи комісії буде визначено її головою і передбачає регулярні засідання, а також проведення співбесід з працівниками, які тимчасово виконують функції керівників підрозділів Національної поліції. Засідання проходитимуть в Києві і в обласних центрах, - повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Харківській області.

При виборі організацій-партнерів в поліції будуть звертати увагу на такі характеристики:

- репутація організації та її лідерів;

- впізнаваність організації в суспільстві;

- спектр і масштаб реалізованих програм або проектів;

- діяльність за останні 3 роки;

- досвід роботи в сфері захисту прав людини;

- помірність і політична неупередженість.

Організації можуть рекомендувати представників до участі в атестаційних комісіях. Повинно віддавати перевагу таким характеристикам представника:

- мотивація до участі в роботі атестаційних комісій;

- авторитет в суспільному середовищі;

- знання в галузі правоохоронної діяльності /юриспруденції;

- розуміння принципів діяльності Національної поліції;

- знання Конституції України, Закону України «Про Національну поліції», наказу МВС України № 1465 «Про затвердження Інструкції про порядок проведення атестації поліцейських»;

- аналітичні здібності і критичне мислення;

- об'єктивність і неупередженість у прийнятті рішень;

- здатність до діалогу.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта