Фінансовий контроль Харківщини повідомив про величезні втрати ресурсів

24.05.2017 09:50 Суспільство
Фото: profitrevolution.ru Фото: profitrevolution.ru
За чотири місяці аудитори Харківщини виявили втрат у понад 45 млн грн, із яких відшкодовано — 14,5.

"Протягом січня – квітня 2017 року фахівці апарату Північно-східного офісу Держаудитслужби забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 14,5 млн грн", -  ідеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Як уточнили "СК" у прес-службі Північно-східного офісу Держаудитслужби, за результатами ревізій та перевірок фахівці виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 45,6 млн гривень.

У розрізі галузей найбільше виявлених втрат ресурсів ревізори знайшли по об’єктах галузі ЖКГ, інфраструктури та зв’язку – 23,5 млн грн. На другомі місці - об’єкти сфери органів місцевої влади та самоврядування – 11,9 млн гривень, далі - об’єкти галузі освіти, науки, спорту та інформації – 4,9 млн грн, об’єкти соціальної галузі та культури – 4,3 млн грн, об’єкти аграрної галузі, екології та природокористування – 1,0 млн грн.

Читайте також: Середня заробітна плата в області: хто отримує найбільше

За наслідками ревізій і перевірок найбільші відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів (з урахуванням реалізації матеріалів контрольних заходів попередніх років) на суму понад 14,5 млн грн мають об’єкти галузі ЖКГ, інфраструктури та зв’язку – понад 8,5 млн грн, об’єкти галузі освіти, науки, спорту та інформації – 2,3 млн грн, об’єкти сфери органів місцевої влади та самоврядування – 1,2 млн гривень, об’єкти аграрної галузі, екології та природокористування – 1,1 млн грн, об’єкти соціальної галузі та культури – 0,7 млн грн та об’єкти галузі промисловості, енергетики та транспорту – 0,7 млн грн.

Крім цього органи місцевої влади і самоврядування, керівники установ та підприємств за результатами контрольних заходів прийняли 27 управлінських рішень.

За матеріалами ревізій і перевірок правоохоронні органи розпочали дев'ять досудових розслідувань та вручили п’ять письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До суду подано три позови щодо відшкодування втрат ресурсів на загальну суму понад 235 тис. грн.

За недотримання законодавства 121 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, 41 – до дисциплінарної та матеріальної, троє осіб звільнено з посад.

Як уточнили у Держаудитслужбі, серед основних порушень - нарахування зайвих премій, використання грошей не з відповідних рахунків тощо.

 Тетяна Лісна

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта