Батьки йорданських студентів хочуть забрати їх з Харкова

18.06.2015 14:50 Суспільство
censor.net.ua censor.net.ua
Про це йшлося під час круглого столу на тему: «Іноземні студенти: соціально-економічні та культурні потреби, шляхи вирішення», що відбувся 18 червня.

Як зазначили представники правоохоронних органів під час круглого столу, напад на іноземних студентів у студмістечку на вул. Отакара Яроша в ніч з 11 на 12 червня не мав національного підґрунтя. Це була провокація, спрямована на дестабілізацію ситуації в регіоні. За словами правоохоронців, росту злочинів на міжнаціональному ґрунті в Харкові немає, як і об’єктивних причин для страху.

Проте, іноземних студентів, які навчаються в Харкові, налякав цей інцидент, його сприймають як цілеспрямовану акцію. Ще більше хвилюються батьки йорданських студентів, які хочуть забрати своїх дітей додому. Країни, які посилають своїх громадян на навчання в Україну, вже ставлять питання - чи подовжувати співпрацю з харківськими вишами.

Співробітники міліції запевняють, роблять все, щоб забезпечити безпеку іноземців: виставили додаткові наряди та патрулі там, де мешкають студенти, дільничні інспектори спілкуються з комендантами гуртожитків, щоб виявити всі можливі проблеми. А також інспектують розважальні заклад, де відпочивають іноземці.

На днях співробітники СБУ та міліції зустрілися з представнком Парламенту Йорданії, якому відзвітували щодо ходу розслідування різанини. Також відбулося зібрання ради проректорів по роботі з іноземними студентами харківських вишів. Вони підготували офіційний лист до Йорданського Парламенту, в якому пояснюють ситуацію та намагаються заспокоїти батьків студентів. Найближчими днями цей лист відправлять до Йорданії.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта