Бебі-бокси для новонароджених: що входить у набір

16.08.2018 17:22 Суспільство
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
Уже з 1 вересня при народженні дитини батьки отримуватимуть «пакунок малюка».

Як повідомила в. о. Державного секретаря, керівник Секретаріату Державного секретаря Міністерства юстиції України Олена Косолапова, одноразова допомога «пакунок малюка» видаватиметься мамі або законному представнику дитини під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку.

До пакунка ввійдуть 25 необхідних речей для новонароджених. Вартість такого комплекту складатиме до 5000 гривень.

Інфографіка: Бріана Яновська

Це одноразові підгузки (для дітей від 2 до 5 кг, не менше 94 штук в упаковці), одноразові серветки вологі (для дітей від 0 років, гіпоалергенні, PH-нейтральні, без запаху, не менше 56 штук в упаковці), набір пелюшок (ситцеві, фланелеві, бавовняні та багаторазові вологостійкі).

Також у наборі першої необхідності будуть дві бавовняні шапки, боді з коротким та довгим рукавом, бавовняні повзунки та чоловічки з довгим рукавом, штанцями та шкарпетки. Окрім одягу, у бокс покладуть термометри для води та електронний для тіла, ножиці манікюрні дитячі з тупими наконечниками та прокладки для лактації (не менше ніж 60 штук в упаковці).

Ще безкоштовний пакунок міститиме теплу ковдру з бавовни розміром 90×120 см та трикотажну плед-ковдру розміром 60×80 см. Тут батьки знайдуть матрац розміром 42×70, махровий рушник розміром 100×100 см та розвиваючу іграшку. Ще до набору ввійдуть крем з вмістом ланоліну 100 %, дитяче мило-шампунь без парабенів. Увесь комплект упакують у коробку-люльку з міцного картону.

Читайте також: Доступні ліки. Новий перелік МОЗу

Олександр Ушаков