Безвіз: відповідді на актуальні запитання з перших вуст

24.06.2017 06:00 Суспільство
Начальник візового відділу Департаменту консульської служби МЗС України Анна Тіщенко відповіла на поширені запитання щодо безвізу.

Із початку дії безвізу, такі поїздки українців проходять дуже добре. Про це говорять у візовому відділі Департаменту консульської служби МЗС України. Станом на 20 червня зафіксовано більше 22 тис. безвізових перетинів громадянами України. Із них станом на 19 червня зафіксовано 26 випадків не пропуску громадян України до країн ЄС.

- Фактично всі ці випадки стосувалися намаганнь перетнути кордон без біометричного паспорту. Це також спроби в’їхати, маючи заборону на це, а також неможливість підтвердити мету поїздки, або умов перебування, фінансового спектру, - пояснює начальник  візового відділу Департаменту консульської служби МЗС України Анна Тіщенко під час спілкування 20 червня у Кабміні із регіональними журналістами.

Анна Тіщенко: Із точку зору нашого щоденного життя - "безвіз" це можливість спланувати свою поїздку у будь-який день. Не треба робити довідки з місця роботи,  про шлюб, народження дитини, ксерокопії усіх документів. 

Далі стисло важлива інформація у картках "СК".

 



Тетяна Василець

Автор: Администратор сайта