Більше тисячі харків'ян підписали армійський контракт

30.06.2017 06:50 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Протягом червня у Харківському облвійськкомісаріаті успішно відібрано понад 60 осіб, які вирішили служити у ЗСУ на контрактній основі.

Всього ж з початку року понад 1000 мешканців регіону вже стали професійними військовослужбовцями і наразі обіймають рядові чи сержантські посади. Про це повідомляють у Регіональному медіа-центрі МО України.

Напередодні чергову команду новобранців-контрактників офіцери військкомату сформували та направили до навчальних центрів, де вони відновлять свої армійські навички чи опанують нову військову спеціальність. Про це повідомляє сайт ХОДА.

«До крайньої групи воїнів-контрактників потрапило 12 ветеранів АТО та 4 представниці чарівної статі, - пояснює військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. – Хоча у червні до війська просилося набагато більше дівчат, все ж нашу роботу обмежує кількість вакантних посад у війську, передбачених для жінок. Так, за шість місяців поточного року з приблизно 200 дівчат, бажаючих захищати свою країну, ми відібрали лише 70».

Наступну команду новобранців-контрактників у Харківському обласному військкоматі формуватимуть вже за декілька тижнів.

Довідка. У 2016-му близько 3300 мешканців Харківщини добровільно вирішили служити за контрактом у Збройних Силах України, що стало одним з найкращих показників у державі. Кандидати для проходження служби за контрактом опановуватимуть спеціальність у навчальних центрах від 2 до 4 місяців залежно від військової спеціальності. Новобранці-контрактники з бойовим досвідом вчитимуться місяць, після чого усі будуть направлені до військових частин.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта