Благодійний фонд ПриватБанку передав надсучасне обладнання лікарні

Promo
12.04.2019 14:22 Суспільство
Фото: ПриватБанк Фото: ПриватБанк
Фонд “Допомагати просто!”, заснований ПриватБанком, передав реанімаційному відділенню Станично-Луганського РТМО високотехнологічне медичне обладнання: пульсоксиметр Rad 8, інфузійний шприцевий насос Aitecs 2016 та два приліжкових монітори BSM-3562. Загальна вартість обладнання — майже 550 000 гривень.

Станично-Луганське РТМО постраждало від обстрілів. Зараз тут проводять ремонт, встановлюють нове обладнання, і державних коштів на все необхідне не вистачає. Наприклад, з трьох ліжок у реанімаційному відділенні лише одне було обладнано необхідним приладдям. Тому допомога Фонду дуже важлива і доречна. Обладнання, передане лікарні,  здатне значно полегшити роботу медичного персоналу, пришвидшити хід лікування при важкому перебігу захворювань та надати якісну ургентну допомогу при критичних станах пацієнтів.

Так, пульсоксиметр допомагає визначати відсотковий вміст кисню у крові пацієнта та дає зрозуміти, коли варто підключати пацієнта до апарата штучної вентиляції легенів, контролює роботу серця та легенів під час вводу лікарських препаратів. Інфузійний шприцевий насос дозволяє вводити надчіткі дози медичних препаратів, наркозу. Приліжкові монітори дають змогу віддалено контролювати стан хворих, дані апарати дуже доречні при проведенні операцій і при догляді за важкохворими пацієнтами.

— Наша лікарня обслуговує населення Станично-Луганського району, — розповідає в. о. головного лікаря Валерій Іванов. — Наша лікарня прифронтова, до лінії бойових дій всього 2 км. Тому до нас потрапляють і поранені бійці, які потребують невідкладної допомоги. Ми дуже вдячні за обладнання — воно значно скорочує час проведення операцій, підвищує точність і дозування введення медпрепаратів. Це вже сучасні щадні технології. А ще воно стане в пригоді в ситуаціях, коли допомога потрібна пацієнтам тут і зараз — коли немає часу везти їх в інші медичні заклади. Впевнений, це допоможе врятувати не одну людину. Ми дуже вдячні Фонду, ПриватБанку і всім тим, хто зробив благодійні внески. Знайте, ви справді рятуєте життя.

Про те, що допомога благодійного фонду ПриватБанку дуже вчасна, наголосив і заступник голови Луганської ОДА Геннадій Іваненко. Адже Станично-Луганське РТМО розташоване практично на лінії зіткнення, тому зараз дуже важливо відновити його повноцінну роботу з надання повної і кваліфікованої медичної допомоги військовим та населенню.

— ПриватБанк був і залишається соціально орієнтованим бізнесом, — говорить керівник напрямку роботи з бюджетними організаціями Східного РУ ПриватБанку Євген Солодовник. — Вже багато років фонд допомагає медичним закладам, пораненим військовим та постраждалим у техногенних та природних катаклізмах, дитячим будинкам. Завдяки небайдужим клієнтам та працівникам ПриватБанку за час роботи фонду було зібрано майже 100 000 000 гривень, які вже направлені на потреби тим, хто цього потребує найбільше.

Долучитися до добрих справ і зробити внески у фонд  дуже просто. Бажаючі можуть перерахувати гроші на благодійність на сайті фонду blago.privatbank.ua, в інтернет-банку Приват24, зокрема і через мобільний додаток, у будь-якому банкоматі або терміналі ПриватБанку на всій території України. Робота фонду “Допомагати просто!” максимально прозора. На сайті можна побачити, на які програми триває збір коштів, відслідкувати, скільки грошей вже зібрано і куди їх перераховано. Кожен благодійник отримує повідомлення про те, як були використані його гроші. Сьогодні у фонду понад 1,4 млн меценатів, які вже пожертвували на благодійні програми більше 100 млн грн.

Читайте також: ПриватБанк продовжить активну діджиталізацію своїх послуг і фінансових сервісів