Близько двох тисяч жителів області записалися до армії

20.12.2018 17:26 Суспільство
https://kharkivoda.gov.ua https://kharkivoda.gov.ua
У Харківському обласному військовому комісаріаті підбили попередні підсумки цьогорічної роботи щодо відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом.

Як повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, із 2000 контрактників переважна більшість, а це приблизно 70 %, поповнила лави Сухопутних військ, решта носять знаки розрізнення інших видів наших Збройних Сил.

За словами офіцерів Харківського обласного військкомату, фінальну риску в цій роботі можна буде підвести не раніше наступного тижня, після формування і відправки крайньої цього року команди новобранців-контрактників для проходження спеціальної підготовки у навчальних центрах оборонного відомства.

— Ми плануємо з усіх охочих служити в армії відібрати ще приблизно 50-70 осіб, які зустрінуть Новий рік уже у погонах військовослужбовця. До речі, приблизно 250 хлопців та дівчат у 2018-му ми направили до Десантно-штурмових військ чи морської піхоти. Приємно констатувати, що кожен третій-четвертий з усіх цьогорічних призовників-контрактників прийшов до районних військкоматів з посвідченням учасника бойових дій, — додав  Юрій Калгушкін.

Читайте також: На Харківщині запрацювала послуга підпису е-документів за допомогою мобільного

Джерело: ХОДА
Автор: Максим Грек