Вчені та волонтери займуться підрахунком бобрів на Харківщині (Фото)

21.11.2016 13:35 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Національному природному парку "Слобожанський", що у Краснокутському районі, 22-27 листопада проведуть V щорічні обліки бобра європейського.

Цього року обліки тварин проводитимуться співробітниками національного парку спільно з колегами із Національного екологічного центру України (НЕЦУ), повідомляють організатори.  Крім того для допомоги науковим співробітникам парку та з метою екологічної освіти населення в обліках братимуть участь волонтери - любителі природи.
- Волонтери навчаться методиці обліків бобрів та щоденно мандруватимуть лісом до бобрових поселень, шукатимуть сліди їх життєдіяльності під керівництвом наукових співробітників парку, - ідеться у повідомленні відділу науки НПП "Слобожанський”.

Усе заради довгострокового моніторингу чисельності бобрів.



Довідка:
Бобер — це вид-трансформатор, який створює екосистеми, підтримує біорізноманіття, впливає на гідрологічний режим водойм. Будівельна діяльність та родинне життя цих тварин вражає, викликає повагу та захоплення. На жаль, через руйнування місць існування, забруднення водойм, зміни клімату життя бобрів може опинитися у небезпеці. Тому важливо кожен рік проводити обліки та спостерігати за станом їх популяції.

Тетяна Лісна
Автор: Менеджер сайта