Бомбосховища Харківщини масово не готові. Де ховатися людям у разі біди

30.10.2014 13:49 Суспільство
http://www.deluxebunker.ru http://www.deluxebunker.ru
З 1346 захисних споруд в області готові до укриття лише близько 5 %.

Як повідомив у ході обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергій Чабань, в області повністю  готові лише 72 захисні споруди (65 притулків і сім протирадіаційних укриттів), «обмежено готові» - 319 (123 притулки і 196 укриттів). 399 споруд відновити вже неможливо або економічно недоцільно. А от у найбільшому бомбосховищі - харківському метрополітені у разі біди зможуть сховатися одразу 170 тис. чоловік.

За словами Сергія Чабаня, керівництво підприємства вже отримало доручення підготувати персонал і самі станції метро для можливого укриття населення. У разі раптового обстрілу чи іншої біди рятуватися можна і в підвалах. За інформацією  Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, таких захисних споруд в регіоні майже тисяча. Вони готові прийняти понад 230 тис. чоловік.

- Зараз триває робота з визначення підвальних приміщень, які можна пристосувати для тимчасового укриття населення. Також здійснюються заходи з розчистки захаращених підвальних приміщень, - сказав Сергій Чабань.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта