Через аварію у низці харківських шкіл відмінили заняття

22.02.2018 18:06 Суспільство
Фото: movqe.az Фото: movqe.az
У зв'язку з аварією на теплотрасі в районі Шатилівки 23 лютого, в деяких навчальних і позашкільних установах Київського і Шевченківського районів будуть припинені заняття.

Як повідомили в Департаменті освіти, мова йде про 10 шкіл, 9 дитячих садків і дві позашкільні установи в центральній частині Київського і Шевченківського районів, в які не подається тепло. Оскільки ремонтно-відновлювальні роботи на місці аварії можуть зайняти певний час, то у всіх будівлях зливатиметься вода із систем опалення, щоб не допустити їх розморожування.

Безпосередньо в школах заняття призупиняються тільки на один день. Навчальний процес при цьому здійснюватиметься дистанційно, тобто школярі отримають завдання від вчителів в електронному вигляді, або ж навчальна програма буде ущільнена наступного тижня. В даний час іде інформування батьків про ситуацію, що склалася.

У дитячих садках також проводиться телефонне сповіщення батьків з метою встановити об'єктивну потребу в організації роботи груп цього дня. Для тих малюків, які не зможуть залишитися вдома, працюватимуть кілька спільних груп з необхідним температурним режимом.

«Розраховуємо, що ремонтні роботи на теплотрасі будуть закінчені найближчим часом, і вже з понеділка і школи, і дитсадки увійдуть у звичний графік», — зазначили в Департаменті освіти.

Нагадаємо, аварія на тепломагістралі сталася вранці 22 лютого в районі Шатилівки у Шевченківському районі. Без теплопостачання та гарячої води залишилася низка житлових будинків, лікарень, дитсадків і шкіл.

Микола Мельник