Чи беруть нові копи хабарі. Досвід харків’янина

08.08.2015 05:00 Суспільство
Фото надане героєм публікації Фото надане героєм публікації
Півроку тому 25-річний Олександр Павлюк із Харківщини кардинально змінив своє життя, ставши патрульним у столиці країни.

У свіжому номері газети "СК" він розповів про перше чергування і затримання злодія, стосунки із міліціонерами в райвідділках та про те, як йому давали хабара. 

...Окрім постійних ДТП, Олександр і його напарник часто стикаються з випадками крадіжок, хуліганства, побутового насилля. Наприклад, нещодавно виїздили на родинний конфлікт: чоловік лупцював свою дружину. Розбишаку довелося затримати.

Щодо традиційної спроби відкупитися від правосуддя Олександр не криється, взятку йому з напарником пропонували. Сталося це біля одного з жіночих гуртожитків. Там вони затримали хлопця-аморала, який вже занадто захопився спогляданням на житло студенток. Ось він і пропонував поліцейським по тисячі гривень, аби тільки не загриміти до райвідділу. Інспектори відмовилися.

Як не приймають і безкоштовну каву, якою так люб’язно готові пригостити красенів-патрульних столичні кафе. Це розцінюється також як хабар. Та й самі, кажуть, у змозі купити собі каву, адже зарплатня хороша. Щодо винагороди за свою працю, то, за словами Сашка, держава не обманула, платять, скільки обіцяли. 

Більше про особливості роботи патрульної служби, як і чому Олександр Павлюк потрапив туди, читайте у нашій газеті.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта