Чи може згоріти побутова техніка через відключення світла у Харкові

24.12.2014 14:50 Суспільство
http://мойдом-нн.рф http://мойдом-нн.рф
У "Харківобленерго" переконують - під час віялових відключень електроенергії перепадів напруги не буде, а отже, небезпеки для побутової техніки немає.

Відключення електроенергії побутових споживачів не може призвести до пошкодження його обладнання, - заявив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик. За його словами, відключення електроенергії для телевізора чи холодильника - це те саме, якби його просто вимкнули з розетки.

- Позовів до "Харківобленерго" зараз немає. Якщо вони будуть, то ми готові достойно відповідати по них. Адже кожний споживач згідно з договором у разі необхідності зобов'язаний брати участь у графіках аварійних чи віялових відключень електроенергії, - сказав Сергій Кирик.

У той же час голова правління "Харківобленерго" додав, якщо у людини все-таки пошкодився побутовий прибор через неполадки у внутрішній мережі і цей факт буде доведено, то компанія компенсує збитки.

- Поки таких проблем не було. Але з кожним випадком ми будемо розбиратися індивідуально, - сказав Сергій Кирик.

Що стосується випадків, коли через знеструмлення у багатоквартирних будинках переставали працювати домофони і як наслідок з під'їздів пропадало ліфтове обладнання, то за такі дії жодної відповідальності "Обленерго" не несе.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта