Чи подорожчає транспорт у райцентрах слідом за Харковом. Коментар місцевої влади

20.05.2015 12:53 Суспільство
Фото: http://ipress.ua/ Фото: http://ipress.ua/
Найближчим часом у Харкові може подорожчати весь електротранспорт, тим часом у районах області про подорожчання поки мовчать.

Міського електротранспорту в районах області немає, а маршрутки та автобуси вже дорожчали цього року. Так, у Лозовій ціни на проїзд виросли з 1 січня 2015 року. У місті працюють вісім маршрутів середньою протяжністю вісім-десять кілометрів. Зараз проїзд коштує 3,5 грн.

- Нові тарифи погодили ще у листопаді, - розповів "СК" начальник управління економіки Лозівської міськради Сергій Гранкін. - До цього проїзд коштував 2,5 грн. Діяв цей тариф півтора року.

Трохи дорожче доводиться платити за проїзд у Богодухові. З 19 березня 2015 року ціни там виросли до 4 грн. За п'ять років це вже четверте подорожчання. Починали маршрутки з 1,5 грн. Потім поступово збільшили ціну до 2,5 грн. З 6 травня 2014 року мерія погодила ціну у 3 грн.

- Проїзд дорожчає поступово, щоразу приблизно на 50 коп. Ми намагаємося, щоб це не було шоком для людей, - сказала Богодухівський міський голова Наталія Олексенко.

У місті зараз діють всього шість маршрутів, які обслуговують два перевізники. При цьому возять вони людей на невеликі відстані. Протяжність маршрутів у Богодухові сягає від чотирьох до семи кілометрів.

- В основному всі автобуси їздять до центру. Лише один маршрут є до поліклініки, яка розташована в іншій частині міста. Тому виходить, що в годину пік перевізники по суті працюють в один бік. Вранці люди їдуть на роботу до центру, а назад маршрутка йде напівпорожня, - розповіла провідний спеціаліст апарату Богодухівської міськради Лідія Моргун. - Я думаю, що в цьому році проїзд ми точно більше підвищувати не будемо. Адже з моменту погодження нових тарифів пальне навіть трохи подешевшало. Хоча на той момент перевізники просили дозволити їм встановити проїзд на рівні 4,5 грн.

Більш детальну інформацію про подорожчання транспорту читайте у наступному номері газети "Слобідський край".

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта