Чи вплинула новина про безвіз на відпустки харків’ян

10.04.2017 13:35 Суспільство
Минулого тижня вся країна радувалися новині про можливість введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Експерти зазначають, що поки до ладу приводять технічні моменти, українці масово кинулися до міграційних служб для оформлення біометричних паспортів.

Незважаючи на шалений ажіотаж, більшість жителів країни не планують змінювати планів своєї відпустки. По-перше, весь процес ще знаходиться у підвішеному стані. По-друге, вартість відпочинку за кордоном все ще залишається дорогою. І на останок – великий попит на біометричні паспорти, який «поклав» усі сайти для реєстрації в електронну чергу. Тому, переважна більшість мешканців Харкова традиційно планують відпочивати в середині країни.

За інформацією платформи Скидочник, що збирає акційні позиції та розпродажі всієї країни, на літо переважно бронюють недорогий відпочинок у Затоці. В основному, ціна на готелі на Одещині є найдорожчими (від 350 грн за добу), через розвинену інфраструктуру регіону, наявність великого туристичного якоря (міста Одеси) та значний попит. Однак, дорога вартість та переповненість пляжів змушують туристів шукати бюджетну альтернативу. Так популярністю почали користуватися курорти Азовського моря (Бердянськ, Арабатська стрілка, Кирилівка).

Готелі на травневі свята переважно обирають в Карпатах. Популярністю користується Буковель, яка знижує ціни до -50% у низький сезон. Так, готелі на курорті Буковель змагаючись за увагу туристів надають знижки від 20 до 60% на проживання та комплекс послуг.

Традиційно, популярними є Туреччина та Єгипет, однак цього року тут відбуваються помітні зміни. З початку літа Туреччину також можна буде відвідати з біометричним паспортом, без закордонного. Поїхати в Єгипет, навпаки, стане складніше у фінансовому плані – вартість візи з 1 липня зросте більше ніж у 2 рази (з 25 до 60$). Однак, незважаючи на суттєве підвищення ціни – Єгипет залишається однією з найдоступнішою країн для відпочинку за кордоном для українці. Так, ціни на тури в Єгипет на травневі починаються від 400$за двох.

Автор: Администратор сайта