Чотири мільйони на охорону здоров’я від уряду Японії та фонду ПриватБанку

Promo
05.09.2019 17:36 Суспільство
Фото:ПриватБанк Фото:ПриватБанк
Посольство Японії та благодійний фонд ПриватБанку в рамках програми «Кусаноне» реалізували два проєкти у сфері охорони здоров’я: Херсонська МКЛ ім. Лучанського отримала дихальний дитячий апарат, інкубатор для новонароджених та повітряний компресор на суму 1 мільйон 357 тисяч гривень, а Борзнянська ЦРЛ Чернігівської області — рентгенографічну систему на 2 робочих місця вартістю 2 мільйони 200 тисяч гривень.

Додатково фондом «Допомагати просто!» для пологового відділення Херсонської лікарні  було придбано ще й інкубатор для новонароджених вартістю 561 тисяча гривень, щоб на 100 % забезпечити потреби маленьких пацієнтів відділення.

З 2002 року в Україні в межах програми «Кусаноне» — грантової допомоги посольства Японії українцям в проєктах людської безпеки — профінансовано 138 проєктів на суму близько 10 мільйонів доларів США у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо. Шаблон заявки можна знайти на сайті посольства Японії в Україні за посиланням: https://www.ua.emb-japan.go.jp/itpr_uk/ua_oda.html, а долучитися до благодійних проєктів фонду «Допомагати просто!» — на сайті https://blago.privatbank.ua/

Читайте також: У Харкові презентували унікальну книгу про кіно