Чупакабра з Дергачів. Хто насправді вбив десятки кролів і курей

02.12.2015 13:39 Суспільство
Імовірним злодієм, який перебив понад 30 кролів, ветеринари називають велику собаку, вовка, але не виключають і причетність лисиць.

В ніч з 30 листопада по 1 грудня у дворі мешканки Дергачів Світлани Демчук розшматували 31 кроля. У 29 тварин були поламані ребра, у одної видерті нутрощі, ще від одної залишилася лише задня лапа. Тіло останнього, 32-го кроля, господарі не знайшли. Цікаво, що вбивця кролів був настільки сильним, що зміг розірвати металеву решітку, за якою сидіти звіри, а також високим - клітки стояли у два яруси, що досягало 1,9 м.

Господиня підозрює, що її кролів роздер якийсь дикий звір.

- Наш знайомий ветеринар говорить, що можливо, це була якась величезна собака або гібрид собаки та вовка, - розповіла жінка.

В Управління державної ветеринарної медицини Дергачівського району "СК" повідомили, що в районі велике поголів'я лисиць, і люди вже неодноразово скаржилися на те, що ці дикі тварини забігають у двори і нищать худобу. Однак у даному випадку маловірогідно, що до вбивства кролів причетні лисиці.

- Лиса може вкрасти одного-двох кролів, однак не 30 тварин одночасно, - сказали в управлінні.

Понівечити кролів теоретично також міг вовк, однак у ветеринарній службі району заявили, що вовків у них вже давно не було.

У Дергачівському відділі поліції нам розповіли, що постраждала пані Демчук зверталася до дільничого, однак офіційної заяви до правоохоронних органів не писала.

- Поки немає заяви, немає підстав розпочинати перевірку, - розповіла старший інспектор, майор  Дергачівського відділу поліції Ірина Коробко. - Та я припускаю, що розслідувати там немає чого. Скоріше за все, лиха дійсно наробили дикі тварини.

Сама постраждала також не дуже вірить у те, що її кролів вбила людина. Жінка зізналася, у неї дійсно не найкращі стосунки з одними сусідами, однак ці люди не здатні на такий вчинок. Тим паче, що кролів Демчуки тримають вже третій рік, і до цього ніяких неприємностей не було.

- Якби сусіди хотіли нам таким чином помститися, то передушили б тварин ще у перший рік, або просто вкрали б їх, - припустила жінка.

До речі, випадок з кролями пані Демчук не є поодиноким. Нещодавно невідомий звір розірвав металеві клітки і поламав ребра кролям ще в однієї родини, яка живе на цій же вулиці. А до цього в іншої сусідки Демчуків таким же чином хтось перебив курей.

Кіра Малежик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта