Де і за скільки можна відпочити під Харковом і на морі. Огляд цін

14.07.2015 09:00 Суспільство
Фото: tree.biz.ua Фото: tree.biz.ua
Якщо ви не любите довгих переїздів, повноцінно відпочити влітку можна, і не залишаючи Харківщину. Але варто врахувати - вартість відпочинку на місцевих базах не відстає від морських розцінок.

Вартість відпочинку на базах відпочинку області в цьому році становить в сереньому 250-400 грн за номер. Додатково 120-150 грн за людину доведеться платити за харчування.

Одна з найбільш популярних зон відпочинку в Харківській області - Старий Салтів, де на березі Печенізького водосховища або, як його ще називають, Салтівського моря, облаштувалися безліч великих і дрібних баз відпочинку, кемпінгів та наметових містечок.

- Торік ми з подругою залишилися незадоволеними відпочинком в Одесі – море було брудне та холодне. Тому цього літа вирішили провести відпустку в Печенігах, на водосховищі, - розповідає Аліна Довгополова. - І нам все сподобалося! База відпочинку розташована у лісі. Будиночки в кількох метрах від води, вид з вікна – неймовінний. Ми платили 350 грн за будиночок, але там є всі зручності - від мікрохвильовки до душу. Великий чистий пляж. Словом, не гірше, ніж на морі.

А Марина Костюченко задоволена відпочинком на Сіверському Дінці. Вона разом із родиною провела тиждень на базі в Малинівці (Чугуєвський район).

- До річки від будинку потрібно було йти через лісок – це чудова прогулянка, від якої ми отримували величезну насолоду. Наша дитина, звикла до життя у великому місті, познайомилася тут з флорою і фауною. Ми бачили вужа, білку, різних птахів, яких у Харкові не знайдеш, наприклад, дятла. Дуже чиста річка, вода як сльоза, на дні - пісок. Риби косяками плавають.

Чимало баз відпочинку розташовано також в знаменитих Коробових Хуторах, які знаходяться неподалік від Змієва, на березі Сіверського Дінця. Уздовж річки розташувалися бази відпочинку і в Ізюмському районі. Тут, до речі, є ще одне привабливе для туристів місце – найбільше у Східній Україні Червонооскільське водосховище.

Їдуть харків’яни і на море. За словами туроператорів, найбільш затребуваним цього літа стало узбережжя Чорного моря – Одеська область (Затока, Кароліно-Бугаз) та Херсонщина (Залізний порт, Скадовськ та Лазурне). Відкрили для себе туристи і Миколаївщину з курортом Коблево.

Вартість проживання на курортах залежить від рівню комфорту та наявності харчування. Проживання в пансіонатах та готелях коштуватиме від 80 грн з людини на добу (номери без зручностей та харчування) до 500 грн (люкси). Це якщо бронювати житло наперед, пошукавши в інтернеті. На місці ж можна знайти більш приємні варіанти, адже власники міні-готелів розхватують клієнтів на вокзалах, заманюючи вигідними пропозиціями.

Трохи дешевше можна відпочити на Азовському узбережжі. В Бердянську, наприклад, житло можна зняти за 40-50 грн з людини (це, звичайно, з туалетом на вулиці). Втім, туристи не поспішають скористатися такою нагодою: люди побоюються їхати так близько до зони АТО. У червні пляжі Бердянська були майже безлюдними. Утім, вже в липні туристів на бердянських пляжах побільшало: люди почули від знайомих, які встигли відпочити, що в місті безпечно.

Відпочинок у популярній Кирилівці та Геничеську, які знаходяться набагато далі від фронту, коштуватиме не менше, ніж на чорноморському узбережжі. Від 75 грн доведеться віддати за місце в економ-номері, 120-150 грн у номері з телевізором та кондиціонером. “Все включено” коштує тут 300-500 грн з людини на добу.

А от попит на “закордон”, за інформацією харківських туроператорів, в цьому році скоротився наполовину.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта