Де житимуть студенти в Харкові. Ревізія гуртожитків (ФОТО)

12.08.2015 11:37 Суспільство
Фото: Ярослав Лукаш Фото: Ярослав Лукаш
Кореспонденти «СК» проінспектували гуртожитки харківських вишів.

На носі 1 вересня, і доки майбутні студенти пакують валізи і купують білети до Харкова, «Слобідський край» пройшовся по гуртожитках харківських вишів. Ми відвідали вибірково гуртожитки п'яти найпопулярніших ВНЗ міста, дізнавшись умови та вартість проживання у них.

 Фото: Ярослав Лукаш

Гуртожиток № 8 ХНУРЕ

Так, вартість місця у кімнаті в гуртожитку Харківського національного університету ім В. Н. Каразіна - 275 грн, Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого - 312 грн, Харківському національному університеті радіоелектроніки - 299 грн, Національному технічному університеті «ХПІ» - 292 грн, а в Національному аерокосмічному університеті ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» - 300 грн.

Фото: Кирило Малишев

 Гуртожиток № 8 ХНУРЕ

 Гуртожиток № 8 ХНУРЕ

Що ж стосується умов проживання, то вони різняться. Ми побували в тих гуртожитках ХНУРЕ та ХНУ ім. В. Н. Каразіна, які знаходяться на Олексіївці по пр. Л. Свободи. Це 9-поверхівки, мають блочну систему, а в кімнатах проживає переважно по чотири людини.

Фото: Кирило Малишев

Гуртожиток № 8 ХНУРЕ

Гуртожиток № 8 ХНУРЕ

Відвідані нами гуртожитки «ХПІ» (район м. "Олексіївська") та «ХАІ» (сел. Жуковського) розташовані у п'ятиповерхівках, мають коридорну систему, у кімнатах також живуть переважно по чотири студенти.

Фото: Ярослав Лукаш

На цьому фоні виділяється гуртожиток Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого на вул. Пушкінській. Він також має коридорну систему та кімнати на чотири особи. Але розташований він у багатоповерховій новобудові.

Кирило Малишев, Ярослав Лукаш

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта