Десятки безпритульних тварин знайшли домівку

16.07.2017 12:00 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Близько 40 собак і 15 кішок пристроїли за останній місяць фахівці КП «Центр поводження з тваринами».

Про це повідомила головний лікар притулку Олена Лаптій. 14 липня вона виступила з доповіддю на науково-практичній конференції «Безпритульні тварини - ветеринарна, медична та соціальна проблема України. Методи вирішення» в Харківській державній зооветеринарній академії. У ній взяли участь представники різних міст України - Сум, Миколаєва, Черкас, Луцька, Сєверодонецька.

Після конференції гості відвідали міський КП «Центр поводження з тваринами». Там для них провели екскурсію, показали ветеринарну клініку, пересувний веткабінет, ознайомили з умовами, в яких утримуються тварини. Останні новини притулку - переведення роботи клініки на цілодобовий режим і придбання аналізатора ІФА (аналіз крові на гормони і віруси).

Заступник директора КП «Сєверодонецьккомунсервіс» Євген Колтунов разом із колегами вперше відвідав харківський центр. У Сєверодонецьку також планують відкрити притулок, тому зараз місто переймає досвід і практики.

«Я був у кількох українських притулках для тварин, і сьогодні харківський став одним з еталонів. Дуже гарне проектування, вдале розташування, впорядкований, вольєри поставлені вдало. Як людина, яка цим займається, можу поставити проектувальникам п'ятірку. Кілька моментів візьмемо собі в роботу. Наприклад, готель для тварин. Один блок вольєрів у нашому майбутньому притулку можна було б відвести під готель. Притулок - це об'єкт соціального значення, але добре, якщо він ще й сам зможе заробляти для свого розвитку і поліпшення умов утримання тварин», - сказав Євген Колтунов.

Зазначимо, що зараз у притулку перебувають близько 100 собак і 80 кішок, які пройшли карантин і шукають нову домівку.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта